Mapa GARMINA na PDA??

• 3 Odpowiedzi
  • 872 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mapa GARMINA na PDA??
« dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:10:58 »
Witam,
mam sobie palma, kostkę GPS i....no i właśnie. Do tej pory używałem albo automapki, albo destinatora i było ok. A tym razem potrzebuje mapę Rumunii. znalazłem w ofercie Garmina coś takiego: http://roadbook.pl/product_info.php?cPath=3&products_id=8
i zastanawiam się czy w ogóle jest jakiś patent żeby uruchomić ją na PDA?

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Mapa GARMINA na PDA??
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:21:14 »
mapy Garmina na pda to chyba tylko w postaci GPMapy...a to co pokazałeś można chyba odtworzyć w Ozim...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2007, 23:48:30 »
mapy Garmina na pda to chyba tylko w postaci GPMapy...
???  Chyba coś poćapkałeś . GPMapa to mapa Polski do urządzeń produkcji Garmin'a. a więc to GPMapa ma "postać" map garmina

Leszek_R :  Mapy w formacie garmina na PDA uruchamia się programem Garmin Que tyle że Que komunikuje się z gps'em garminowskim protokułem transmisji danych i jeśli twój gps nie jest garminem musisz użyć programu który będzie tłumaczem z NMEA na Garmin (np:GPSProxy) a szczegóły znajdziesz na stronie gps Maniaka lub na tym forum w dziale GPMapa
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2007, 23:50:11 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2007, 13:08:14 »
Que i GPSProxy działają OK. Ale jeżeli z Rumunii interesuje Cię głównie mapa drogowa, a nie topo, to zainteresuj się iGo - najlepsze pokrycie Europy Środkowo-Wschodniej (słabsza Polska, ale skoro masz automapę...), doskonały interfejs. Tani nie jest, ale możesz kupić tylko wersję na Europę Środokowo-Wschodnią, a Zachód objeżdżać z Destinatorem.