m3100 pytanie

• 5 Odpowiedzi
  • 840 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dawid503

• 7
  • Sprzęt: m3100
m3100 pytanie
« dnia: Lipiec 05, 2009, 22:23:40 »
witam. na wstępie piszę że nie jestem pewien czy w dobrym temacie zakładam wątek.
jestem szczęśliwy posiadaczem fajnego m3100 śledzę forum ale nie wiem którą serię nawigacji mogę wgrać i jeżeli już mogę skorzystać okazji założonego wątku to pytam jakie oprogramowanie jest według Was dobre tj: duże pokrycie Polski oraz części europy środkowej.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: m3100 pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 06, 2009, 07:10:34 »
Jakie kraje masz głównie na myśli, pisząc Europa Środkowa? W poszczególnych programach jakość (szczegółowość) map konkretnych krajów jest różna.
Na m3100 możesz używać niemal dowolnego programu nawigacyjnego dla Win Mobile.

*

Offline dawid503

• 7
  • Sprzęt: m3100
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 06, 2009, 23:47:07 »
interesuje mnie mapa z europą środkową, Polska, Słowacja ,Czechy.
co byś Ty polecił zainstalować??

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2009, 05:06:47 »
Według mnie:

Jeśli przede wszystkim Polska, to raczej AutoMapa. Także Garmin Mobile XT + GPMapa.
Jeśli Polska z najbliższymi krajami na zachodzie, to TomTom.
Jeśli Polska z najbliższymi krajami tuż na południu, to Sygic (Sygic Map Mobile lub McGuider).
Jeśli Polska z najbliższymi krajami na wschodzie i na południu (w tym Bałkany), to iGo.
Jeśli Polska z mapami nie tylko drogowymi, ale i turystycznymi (rowerowe, piesze), to Garmin Mobile XT + GPMapa TOPO.

Wszystko to Ci pójdzie na m3100, ale wybierz jedno. M3100 nie ma bezdennej pamięci.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2009, 13:32:17 »
jeżdzę właśnie po czeskiej republice, głównie po Pradze, trasę oraz jazdę po mieście zmianowo przebywam z iGo8 i AutoMapą. Zero problemów, jeszcze mnie w maliny nie wrzuciły.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline lucjusz

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung i5700 Galaxy Spica
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 07, 2009, 19:44:43 »
M3100 nie ma bezdennej pamięci.
Nie ma, ale przynajmniej obsługuje karty sdhc, a nie jak w Diamondzie 4gb i koniec :S. Ale to trochę OT.
A wracając do tematu.
Na m3100 jak napisał Moi działa praktycznie wszystko. Oprócz szczegółowości map należy też wziąć pod uwagę ergonomię programu, koszty ewentualnych aktualizacji itp. Ale o tym to już na forum trochę napisano :)
Ja jeździłem kilka dni po Słowacji z iGO i było OK. Ale jak się jeździ turystycznie i przede wszystkim głównymi drogami to nawigacja jest tylko przyjemnym, chociaż niekoniecznie zbędnym, dodatkiem.