loox 720 haicom 203 i usb

• 2 Odpowiedzi
  • 604 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 04, 2005, 09:25:30 »
Witam, po paru dniach walki z "u-wifi-nieniem" mojego ipaqa 2210 dałem za wygraną i odesłałem wszystkie zabawki do producenta (tutaj przy okazji wazelina dla sprzedawcy z allegro - potwierdził, ze w ofercie była błędna informacja -nie z jego winy- na temat sterowników i bez wahania przyjął zwrot i jeszcze większa wazelina na firmy sandisk - kupiłem na ebay karte wifi na sd, karta podziałała jeden dzień, gość z ebay'a głowe w piasek a sandisk mi tą karte wymienił na nową - właśnie idzie pocztą i wyląduje na allegro). Ale do rzeczy: zamiast tego kupiłem looxa 718 i tutaj pytanie: chcę do niego podłączyć gps haicom 203 poprzez USB ( <a href=

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2005, 09:39:24 »
Tego to chyba jeszcze nikt nie testowal... Wazne jest bys kupil hub USB z wlasnym zasilaniem (kolejny problem z dostarczaniem energii w samochodzie) i wazne by to byl hub USB 1.1 a nie 2.0! Podobno sa duze problemy z hubami USB v2.0 w PDA.

Ale zastanow sie czy jest sens sie w cos takiego bawic... dysk twardy w samochodzie wiszacy na kablu? (wstrzasy itd) Rozdzielanie polaczenia USB... platanina kabli... kilka ladowarek... Wg mnie inwestycja nie warta zachodu. Kup sobie dobrego GPSa na BT i spora karte pamieci np. na CF i problem z glowy.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2005, 11:07:20 »
Nie jest tak źle, w samochodzie mam 3 gniazda zapalniczki a nie palę. GPS'a juz mam wiec nie chcę kupować nowego, dysk jakoś podmontuje - lubię miec dużo muzyki bo nigdy nie wiem czego mi się zachce. Pytanie tylko czy ten hub musi być z zasilaniem czy pociągnie bez - przy założeniu ze wezmę jakiś dysk wymagający mało prądu.