Konwersja MapSource na TomTom?

• 1 Odpowiedzi
  • 1107 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« dnia: Maj 06, 2004, 14:14:02 »
Witam. W sumie mapki z Nawigatora dzialaja rewelacyjnie po konwersji za pomoca narzedzi Andrzeja Popowskiego, tyle ze chodzi jedynie ze stardza wersja Mapopolis (v3.27) ktora nie obsluguje routingu ani komunikatow glosowych. Tak sie zatem zastanawialem czy istniej sposob/narzedzie dzieki ktoremu te same, rewelacyjne mapy bedzie mozna przekonwertowac do formatu TT2 lub TT3. Podobno mozna kupic TT bez map za naprawde niewielkie pieniadze a funkcjonalnie to chyba najlepszy program na swiecie. Poza tym w sieci jest sporo mapek w standardzie Garmina MapSource i pewnie mozna by je uzyc.
pozdrawiam
jarekt

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 07, 2004, 11:47:22 »
W uzupełnieniu postu kolegi "jarekt" dodam, że w ten sposób za 249,- zł (ostatnia oficjalna cena emapy nawigatora v.2003), mamy samochodową - wektorową mapę Polski na 3 (a właściwie 4) platformy: PC, GARMIN i PDA (palm + pocket PC). (oczywiście wiem że to nie te możliwości i nie ta grafika co.....AM - no ale ta cena !!!)
Wszystkich posiadaczy emapy nawigatora mających trochę obeznania z komputerami zachęcam do przerobieniem jej map na wersję dla Pocket PC. Sam będę robił to dopiero w weekend - na razie w ramach próby przerobiłem jedną małą mapkę Tatr - mojego zresztą autorstwa :), ale z opinii na pl.rec.gps wiem, że warto.

Informacje szczegółowe na stronie Andrzeja:  http://www.anpo.republika.pl/palmtopy.html

Lechu