kable GPS ?

• 2 Odpowiedzi
  • 580 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kable GPS ?
« dnia: Luty 23, 2007, 20:48:50 »
Witam
Dostałem pocketa yakumo delta 300 niestety bez GPSa. Jest do niego przejściowka pod zapalniczke samochodową ale po GPS został tylko kabel . Kupiłem okazyjnie GPSa "Navibe" na kablu usb i chcialem połaczyc te kable (ucinając wtyczke od usb) . Kolory kabli usb to bialy , czerwony, zielony , czarny i ekran, natomiast kolory kabli przejsciowki to bialy, czerwony,zółty, czarny i ekran . Probowalem róznych kofiguracji połączenia kabli ale niestety GPS nie zadziałał. Moze ktos wie jak to podłaczyc??

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: kable GPS ?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 24, 2007, 09:44:29 »
Cytat: "stif70"
Witam
Dostałem pocketa yakumo delta 300 niestety bez GPSa. Jest do niego przejściowka pod zapalniczke samochodową ale po GPS został tylko kabel . Kupiłem okazyjnie GPSa "Navibe" na kablu usb i chcialem połaczyc te kable (ucinając wtyczke od usb) . Kolory kabli usb to bialy , czerwony, zielony , czarny i ekran, natomiast kolory kabli przejsciowki to bialy, czerwony,zółty, czarny i ekran . Probowalem róznych kofiguracji połączenia kabli ale niestety GPS nie zadziałał. Moze ktos wie jak to podłaczyc??

Nie masz szans tego połączyć - trzeba było pomyśleć, zanim kupiłeś GPS. Standard USB zasadniczo różni się od transmisji RS232, którą stosuje się do kablowego podłączania GPS'u do większości pocketów. W tej chwili możesz tylko spróbować sprzedać ten GPS (co będzie trudne skoro zniszczyłeś wtyczkę) i kupić dowolny odbiornik ze złączem PS/2.

kable GPS ?
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 24, 2007, 11:05:12 »
No to troche pospieszylem sie z obcieciem wtyczki... , zostawie sobie tego GPSa do laptopa bo na sprzedaz to raczej nie mam juz szans .
pozdr