Jaki program?

• 8 Odpowiedzi
  • 995 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaki program?
« dnia: Sierpień 14, 2007, 23:25:47 »
Witam. Kupilem dzisiaj specjalnie zeby miec dobra nawigacje SPV M3000 i musze powiedziec ze jestem w szoku. Czytajac to i inne fora stwierdzialem ze najlepsza do nawigacji bedzie automapa. Jak juz dostalem do reki spv okazalo sie ze jest na nim automapa w wersji 3.9.3 wiec postanowilem sprawdzic czy na serio to taki dobry i niezawodny program. Wszystko zaczelo sie pozytywnie bo mieszkam w strasznie malej wiosce i okazalo sie ze ona jest na mapie oraz wszystkie drogi. Pozstnowilem wiec znalesc droge do mojej szkoly- chorzów, ul. Wandy 66 i tu doznalem szoku bo automapa nie ma takiej ulicy :/ Co najwazniejsze to wcale nie jest mala uliczka czy jakas droga rowerowa a miesiac temu kiedy jeszcze kozystalem z tomtoma 5 na nokii N70 on bez problemu zawiozl mnie na miejsce. Mozecie mi powiedzie czy ja moze robie cos zle albo czy to wina samego programu bo troszke zawiodlem sie na tym systemie. Juz zastanawiam sie nad powrotem do starego tomtoma:/

*

Offline NdR

• *
  • 80
  • Sprzęt: N560
Odp: Jaki program?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2007, 00:30:58 »
Kup licencjonowaną 4.01 - tam jest Wandy 66 w Chorzowie :)

Ale nie ma na np. Uniwersyteckiej 13 - budynek Altus, ten wysoki, koło UŚ - budynek jest widoczny, numeracja jest OK, ale nie  wybierzesz z menu takiego adresu :P

Automapa 4 ma niewiele błędów i jak jeździsz poza trasą dom-szkoła warto wydać na nią te parę stów

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2007, 13:39:59 »
aż poleciałem do kolegi i sprawdziłem, ( 3.9.7 ) jest ulica Wandy nr 66 w Chorzowie. Może masz tylko mapę Polski bez mapy GOP ale na pewno musisz przeprowadzić aktualizację programu i map.

*

Offline Raveland

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 22, 2007, 20:08:18 »
Wtrace sie do watku.
Czy sa jakies programy ktore dzalaja bez anteny GPS??
Chodzi mi o to zeby uzywac ich jako powiedzmy zwyklej mapy do podrozy. Jezeli sa  to jakie i ktrore sa najdokladniejsze (chodzi tylko o polske).

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2007, 22:07:08 »
Wszystkie.. i Automapa i Autopilot i MapaMap i TomTom i iGO i MioMap i inne, których tu nie wymieniłem :)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 23, 2007, 09:13:17 »
wszystkie działają, możesz w nich po prostu przeglądać mapę...bez automatycznego ustawiania pod pozycję GPS
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2007, 02:04:46 »
Witam.
Kupiłem niedawno MDA Vario II \, lub jak kto woli HTC TYTN i poszukuje programu do gsp który obsługuje mapy rastrowe tak jak to robił np. mapview w Motoroli A1000 lub inny podobny. Chciiałbym mieć pożytek z gps'u na szlakach górskich czy w innych miejscach gdzie tomtom i automapa nie dają rady.
Dzięki z gory.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2007, 04:33:28 »

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2007, 07:26:09 »
dodatkowo GPSTuner i kilka pewnie jeszcze kilka ciekawych programów. W większość niestety płatne
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...