iPAQ hx4700 + navi z mapą europy

• 5 Odpowiedzi
  • 554 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 17, 2006, 01:06:08 »
witam!

Posiadam ww. palma z przystawka do gps i automapa Xl. Wszystko dziala bardzo przyzwoicie, nie mam zadnych zastrzezen. Moje pytanie dotyczy mapy europy zachodniej... Jaka kupić,zeby dzialala na tym palmie? Czytałem na stronie "destinatora",ze na moim palmie jedynie przez bluetooth ( nie wiem,co maja przez to na mysli) bedzie dzialala. Mam karte paieci 1GB. W sobote rano wyjezdzam za granice i bardzo by mi sie przydala taka mapa... Pozdrawiam!

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 17, 2006, 08:07:47 »
nie palmie - 4700 nie jest palmem!

Destinator lub TomTom - to sa dwie aplikacje, ktore powinienes brac pod uwage - oba programy dzialaja z kazdym GPS, ktory da sie podpiac do tego modelu - nie tylko przez BT

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 17, 2006, 10:48:37 »
Gdybyś jeszcze zechciał uszczegółowić co oznacza wg. Ciebie Europa Zachodnia, czyli jaki jest kraj(e) docelowy/tranzytowy.
Do poruszania się po Niemczech znajdziesz ze dwadzieścia przyzwoitych aplikacji GPS. Ale już nieco gorzej jest z Portugalią, Grecją, Irlandią, czy np. z Finlandią. A dla takiej Islandii, która jest jak najbardziej Zachodnią Europą, są dwie mapy.
Możesz także wybierać się np. do Austrii/Szwajcarii/Włoch/Grecji i na drodze staną Ci Czechy, z którymi bywa problem w pewnych aplikacjach.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2006, 11:40:21 »
to po kolei:
-dzieki za odpowiedzi :D  i za poprawke,ze moj pocket pc nie jest palmem :wink:
-zalezy mi jedynie na takich krajach jak: Niemcy, Austria, Francja, Włochy.
To ktory program bedzie u mnie bardziej wskazany? A i jak wyglada instalacja, bo rozumiem,ze to wszystkich zestawow dołączane są płyty cd, które jak mniemam aplikuje do peceta, a nastepnie...? Czy instaluje program na pc, czy na pockecie? Sorry,za takie pytania,ale lubie miec wszystko przygotowane, zanim kupie, a i z tym pocketem nie jestem za pan brat :oops:

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2006, 13:54:26 »
Wg. mnie  optymalny wybór, to TomTom Navigator 5.
Oczko niżej:
- Destinator PN,
- Mobile Navigator |5 Navigona,
- CitySelect (CityNavigator) Garmina + GPS 10 Deluxe.

Do tego karta 2GB (a co najmniej 1GB).

Radziłbym jednak poczekać do targów CeBIT 2006 (to tylko miesiąc), bo tam tradycyjnie okazuje się co nowego na ten rok w poszczególnych aplikacjach. A nuż któryś producent wyskoczy z jakimś fajerwerkiem?

*

Offline Jackal

• 295
    • www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2006, 17:30:29 »
Z tym czekaniem może być ciężko, bo chłopisko wyjeżdża w najbliższy weekend ;-) ale może sobie jakoś poradzi z papierowymi mapami, bo chyba faktycznie warto poczekać.

BTW
Tom Tom pokrywa 99% wspomnianych wyżej krajów, po co szukać czego innego.