Jaką mape kupić najlepiej???

• 8 Odpowiedzi
  • 1802 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dodo

• **
  • 110
  • Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
« dnia: Październik 01, 2004, 18:17:42 »
mam 4150 ipaq i gps ale niemoge się zdecydować na mapę krążą różne opinie na ich temat.Dlatego zwracam się z prośbą do kogoś co przetestewał może kilka map i może doradzic jaka jest najlepsza.Oczywiście Polski
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2004, 19:46:10 »
Jak do nawigacji samochodowej to bez konkurencyjna jest automapa. Pobierz program zainstaluj dema map , to sa pelnoprawne ale ograniczone obszarowo mapy. Program jest w 100 % funkcjonalny.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2004, 19:49:37 »
Jako największy na na tym Forum wróg AutoMapy mogę (uczciwie) powiedzieć tylko jedno:  najlepsza jest AutoMapa niestety :(

Zarówno Navigo jak i PDA Nawigator chociaż zdecydowanie tańsze są jednak z zupełnie innej półki jakościowo - funkcjonalnej.

Lechu

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2004, 08:47:34 »
Jak juz GPS maniak poleca AutoMape, to swiat zmierza ku koncowi :D
ale ja sie dolanczam i tez polecam AutoMape.

*

Offline dodo

• **
  • 110
  • Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2004, 10:07:09 »
Super dzięki chłopaki za pomoc!!!! jeszcze jedno małe pytanie jako mapa polski wystarczy Automapa czy musi byź XXL.bo jej cena jest troche masakryczna??
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 02, 2004, 10:25:45 »
Ja również polecam AutoMapę. Koledzy wyżej nie wspomnieli jeszcze o jednym programie - cMap - ale to nic nie wnosi nowego w tym temacie,
Tak więc AutoMapa. A czy wystarczy tylko mapa Polski 50K? To już zależy od Ciebie. Ta mapa jest dość dokładna a robi się coraz dokładniejsza. Większość dużych i średnich ulic we wszystkich miastach jest. Tak więc na początek - w zupełności wystarczy. Jeśli będziesz potrzebować szczegółów jakiegoś miasta - to sobie je dokupisz po prostu w przyszłości. :)

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2004, 10:56:08 »
Że masz do wyboru AutoMapę Polski lub AutoMapę XL to już wiesz. :)
Dlaczego XL? (czyli plany miast). Dla mnie to przede wszystkim możliwość wyszukiwania adresów. Np. w Poznaniu znalezienie jakiegoś adresu na niektórych osiedlach to po prostu koszmar (dziesiątki bloków), z Planem Poznania to po prostu przyjemność. Oczywiście nie pokazuje on dróg osiedlowych i parkingów, ale z AutoMapy mogę się dokładnie zorientować gdzie to jest i jak tam trafić.
Oczywiście, jeśli będziesz potrzebował szczegółowych planów tylko jednego miasta to XL nie jest Ci potrzebne, ale pamiętaj że pojawiają się coraz to nowe plany miast i one są w cenie wersji XL.
Oczywiście możesz zakupić Polskę i dodatkowo 4 miasta i zamienić taki komplet na XL, ale to niespecjalnie się opłaca:
Ceny sugerowane (detal BRUTTO)
Polska = 401,38
Miasta = 157,38 * 4 szt = 629,52
RAZEM = 1 030,90
XL = 949,16

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 02, 2004, 11:38:57 »
A gdzie jest to wyraznie napisane ze jak sie kupi Polske + 4 plany miast = mozliwosc zamiany na XL ?

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2004, 13:03:17 »
Cytat: perla
A gdzie jest to wyraznie napisane ze jak sie kupi Polske + 4 plany miast = mozliwosc zamiany na XL ?
Pytanie do supportu:
Czy nadal istnieje możliwośc zmiany licencji Polska + ileś tam miast na XL ?. Jeśli tak to ile trzeba miec miast?  
Odpowiedź:
Warunkiem wymiany posiadanych licencji na licencje Polska XL jest zarejestrowanie na jednym urzadzeniu licencji Polska 50k oraz co najmniej 4 licencji na plany miast.  
Wystarczy wtedy przyslac do nas sygnal i dokonamy bezplatnie wymiany.  
Z poważaniem  
AutoMapa(ku