Jak poprawnie odinstalować Que?

• 2 Odpowiedzi
  • 567 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« dnia: Styczeń 19, 2006, 13:06:22 »
Kilka dni temu zainstalowałem sobie testowo QUE na karcie CF. Niestety, zaczął mi się przez niego wieszać pocket, dlatego zdecydowałem się go odinstalować. Niestety po odinstalowaniu wszystkich związanych z Que programów, map i wyczyszczeniu rejestru nadal po włączeniu pocketa pojawia mi się okienko "Notification error" "Cannot execute \CF Card\GarminQue\GarminQue.exe". Po softresecie komunikat nie występuje, natomiast zawsze pojawia się po wyłączeniu i włączeniu pocketa. Co z tym zrobić?

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2006, 15:07:58 »
Też miałem taki komunikat. Sądzę, że jest on jest związany ze stosowaniem przeze mnie Baterry Packa i jakimś niekontrolowanym zamknięciem aplikacji QUE lub (co bardziej prawdopodobne) gpsproxy podczas wykonywania jakichś zadań (np. wyszukiwanie GPS).

Problem rozwiązałem w ten sposób, że po softresecie uruchomiłem gpsproxy i QUE, w zakładce GPS Info, wyłączyłem wyszukiwanie GPS-a i aplikację prawidłowo zamknąłem. Potem zamknąłem gpsproxy, zrobiłem soft reset i problem zniknął - przynajmniej u mnie. No i przedtem na wszelki wypadek w gpsproxy wykasowałem automatyczne uruchamianie aplikacji QUE.

Sądzę, że to właśnie gpsproxy i "odptaszkowane": Automatycznie uruchamiaj aplikację QUE ..... jest przyczyną problemu.

Nawiasem mówiąc to wieszanie pocketa to dziwna sprawa. Zarówno QUE jak też gpsproxy uruchamiały się u mnie po hard resecie bezpośrednio z karty CF, stąd wniosek że ingerencja obu aplikacji w system jest minimalna, by nie powiedzieć zerowa. Wpisy do rejestru powstają w moim odczuciu nie podczas instalacji softu, lecz przy pierwszym jego uruchomieniu - inaczej soft nie ruszyłby po hard resecie.

Dlatego też, za "zwisy" pocketa obwiniałbym nie tyle samą obecność obu aplikacji w systemie ile raczej niekontrolowane zamknięcie gpsproxy.

Moja rada: zainstaluj wszystko ponownie. Zrób softreset, uruchom obie aplikacje i prawidłowo pozamykaj. Potem znów zrób soft reset. Może się uda ?

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2006, 15:53:52 »
Cytat: "GPS maniak"
Sądzę, że to właśnie gpsproxy i "odptaszkowane": Automatycznie uruchamiaj aplikację QUE ..... jest przyczyną problemu.

Nie miałem ustawionego automatycznego uruchamiania Que, więc to pewnie nie to.

Cytat: "GPS maniak"
Moja rada: zainstaluj wszystko ponownie. Zrób softreset, uruchom obie aplikacje i prawidłowo pozamykaj. Potem znów zrób soft reset. Może się uda ?

Tak właśnie zrobiłem i chyba wszystko w porządku. Dzięki serdeczne!