ipaq 1940 + GPS co najlepiej wybrac ??

• 3 Odpowiedzi
  • 954 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 01, 2004, 15:29:28 »
Witam,
posiadam ipaq 1940 i chcialbym zaopatrzyc sie  w jakis modul gps i jakas dobra mape aby moc wyznaczac trasy przejazdu w Polsce.. jaki modul i jaka mape najlepiej wybrac do tego palmtopa? co mozecie mi polecic ? Czy warto kupic np w Vobisie GPS Bluetooth Pretec za 1299zl czy tak samo dobrze sprawdzi sie duzo tanszy model np z allgro (Odbiornik GPS BT 308) za 750zl. Czy jest jakas duza roznica miedzy nimi ? A moze warto zainwestowac w jeszcze inny model? Z gory dzieki za odp. Pozdrawiam

*

Offline tdci

• *
  • 86
    • http://www.neroj.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2004, 17:27:59 »
jak chodzi o GPS na Bluetoth to się nie wypowiadam (ostatnio słyszałem że Socket nie najlepiej gada np z HP2210).. natomiast mapa - oczywiscie Automapa - tu nawet nie ma rozmowy o konkurencji

*

Offline sfw

• 33
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2004, 21:40:34 »
Co prawda mam HP 2210 ale jeśli chodzi o GPS to polecam Fortunę Clip-On! z moim iPAQiem gada wyśmienicie, plus do tego zestaw akcesoriów dołączonych do odbniornika rozwiązał mi parę problemów z zasilaniem ;) Poza tym jest mały, poręczny, zasilany baterią z Nokii 8210 (czyt. bardzo tanią) chodzi non stop przez nie mniej jak 8 godz. Do tego jest przyzwoicie tani (inetowa cena w www shopie circa 800 zeta brutto).
pzdr

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2004, 12:43:38 »
Cytat: kam_
Witam,
posiadam ipaq 1940 i chcialbym zaopatrzyc sie  w jakis modul gps i jakas dobra mape aby moc wyznaczac trasy przejazdu w Polsce.. jaki modul i jaka mape najlepiej wybrac do tego palmtopa? co mozecie mi polecic ? ..... A moze warto zainwestowac w jeszcze inny model?

ja uzywam tanszego klona preteca BT ktory ma w srodku dokladnie to samo co pretec (a przynajmniej tak mowia specjalisci) nazywa sie on EMTAC CRUX II/BTGPS ale ze jest zasilany zasilaczem od IPAQa to jest dla mnie rozwiazaniem idealnym

moim zdaniem nie warto sie pchac w preteca, glownie ze wzgledu na cene .. no chyba ze budzet jest niograniczony ....