HX4700 + Nokia LD-W3

• 3 Odpowiedzi
  • 532 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HX4700 + Nokia LD-W3
« dnia: Maj 08, 2006, 11:09:40 »
Witam,

sprawiłem sobie taki komplecik i mam problemy z działaniem GPS - tzn. raz Automapa (3.9.3.0) uruchamia się bez problemu, po chwili "łapie" sygnał z GPS i wszystko jest ok. Innym razem nie możliwe jest znalezienie modułu GPS i trzeba 3 albo więcej restartów, wyboru opcji "połącz" w BT Managerze, aby cały układ "ruszył".
Czy to wina ustawień? W chwili obecnej to: Autoamtyczne wykrywanie GPS, uruchomienie GPS po starcie programu, odczyt bezpośrednio z portu, otwórz port tylko, gdy używany, 32KB bufor przeciw zerwaniu połączenia BT.
Jakieś sugestie?
Za wszelkie z góry dziękuję.

Tomek_1974

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
HX4700 + Nokia LD-W3
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2006, 11:31:36 »
Czy post jest w dobrym dziale?
Nie napisaleś jaki jaki system operacyjny 2003 czy WM5.0, .

Jeśli wiesz na którym porcie dziala BT to poco zaznaczyłeś opcję automatycznego uruchamiania - przy każdym uruchamianiu system musi go szukać - może to jest przyczyna?Postaraj się też uaktualnić AM. :D
potrzebna zgoda

HX4700 + Nokia LD-W3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2006, 16:31:22 »
Niestety, jedynym rozwiązaniem problemu okazuje się uruchomienie BT Managera, połączenie Nokii z IPAQ, odpalenie Automapy i wszystko śmiga.
W przeciwnym razie (bez BT Managera) są olbrzyme trudności w nawiązaniu współpracy między tymi dwoma urządzeniami.

Poza tym to i tak jeden z najlepszych GPS dostepnych na rynku, zarówno technicznie jak i cenowo.

Tomek

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
HX4700 + Nokia LD-W3
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 12, 2006, 19:59:22 »
Musisz mieć włączony BT Manager.
Mój 4700 współpracuje na stałe z dwoma GPS/BT i nie ma z tym najmniejszych problemów (a testowo parowałem go z wieloma odbiornikami).
Sparuj tylko, lub choćby zapisz w dostępnych ten odbiornik. Nie musisz wtedy w BT Managerze robić nic, kiedy z poziomu aplikacji uruchamiasz GPS.