HP4150 + AM 3.5 = Hardreset :-(((

• 12 Odpowiedzi
  • 1027 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Wit Turkowski

• 330
  • Sprzęt: SPV M650
« dnia: Lipiec 26, 2004, 09:23:08 »
Już drugi raz mi sie to zdarzylo...
Byłem w 3miście, wsiadam do samochodu, włączam GPS, iPAQa ten brzęknął dwa razy i cisza. Nie reaguje na nic. Ani przycisk włączania wyłączania, ani na reset. Wyjmuję baterię i system wstaje, ale nówka sztuka, bez żadnego programu (na szczęście z SD nic nie ginie).
Wczoraj to samo...

więc mam dwa pytania:
1. Co to jest, że tak się dzieje i dlaczego po wyjęciu bateri traci pamięć?
2. Jakim programem moge zrobić backup całego iPAQa łącznie z zawartością SD (taki, ze klikam na PC odtwórz i wszystko wgrywa na nowo)

Pozdrawiam,

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2004, 10:18:40 »
Standardowy program do backupu ma opcje zapisania calosci trzeba go uruchomic i z menu OPCJE wybrac OPCJE ARCHIWIZACJI potem EDYTUJ LISTE DOMYSLNYCH i wyłączyć TRWAŁĄ PAMIĘĆ (standardowo te pliki sa pomijane). Wtedy zrobi ci sie backup razem z zawartoscia SD , problemem jest to ze trzeba miec na tyle wolnego miejsca na SD zeby zrobic taki backup. (nie da sie zrobic go do komputera)

*

Offline Wit Turkowski

• 330
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2004, 12:04:42 »
Cytat: januszborkowski
Standardowy program do backupu ma opcje zapisania calosci trzeba go uruchomic i z menu OPCJE wybrac OPCJE ARCHIWIZACJI potem EDYTUJ LISTE DOMYSLNYCH i wyłączyć TRWAŁĄ PAMIĘĆ (standardowo te pliki sa pomijane). Wtedy zrobi ci sie backup razem z zawartoscia SD , problemem jest to ze trzeba miec na tyle wolnego miejsca na SD zeby zrobic taki backup. (nie da sie zrobic go do komputera)

Wielkie dzięki!
Jak zwykle najprostrze rozwiązania są najlepsze :)

Już zrobiłem sobie backup i następnym razem jak mi automapa psikusa zrobi, bede mógł się z pół minuty odtworzyć z danymi :))

Pozdrawiam,

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 26, 2004, 12:21:02 »
Nie sądzę, żeby to była wina AutoMapy. Raczej szukaj problemów ze sprzętem.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Wit Turkowski

• 330
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2004, 12:28:22 »
Cytat: prozor
Nie sądzę, żeby to była wina AutoMapy. Raczej szukaj problemów ze sprzętem.

Ale to się zaczelo dziać po zainstalowanie Automapy 3.5.... i nic nowego nie instalowałem poza AM 3.5

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 26, 2004, 12:39:59 »
Też posiadam 4150 i Automapę 3.5 i wszystko śmiga aż miło.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 26, 2004, 14:13:15 »
No ja niestety chetnie powiedzialbym to samo ale nie. Mam 4150 i niestety dosc czesto AM wylacza mi calego Pocketa ! I nie jest to jakby sie mozna domyslec np po 3 minutach bezczynnosci tylko np 15 sekund po rozpoczeciu wycieczki ... a potem pare razy w trakcie. Najgorsze ze po wlaczeniu nastepuje chwilowa desynchronizacja bo musi sie uruchomic BT polaczyc z GPS itd ...

*

Offline napuz

• *
  • 75
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 26, 2004, 22:45:41 »
Cytat: MaciekP
Mam 4150 i niestety dosc czesto AM wylacza mi calego Pocketa ! I nie jest to jakby sie mozna domyslec np po 3 minutach bezczynnosci tylko np 15 sekund po rozpoczeciu wycieczki ... a potem pare razy w trakcie.

Też czasem mam taki problem ale jak wyłączę opcje "turn off device if not used for..." to jest OK!!!

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 27, 2004, 04:27:32 »
U mnie mialem raz taki objaw uzywajac Tom Toma Navigatora, poprostu podczas zoomowania mapy... zawiesil sie i nie reagowal na nic... lacznie z resetem.. wyciaglem baterie doslownie na moment, moze jakies 5 sekund.. i pocket obudzil sie goly i wesoly... i powital mnie welcome... Widze ze Pocketom nie mozna do konca ufac i trzeba te backupy robic. moj sprzet to ipaq 2215.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 27, 2004, 06:30:38 »
Czy to nie jest problem malej ilosci pamieci ?

*

Offline FalconPDA

• **
  • 108
    • http://www.pda.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 27, 2004, 08:07:14 »
U mnie AM od wersji 1.0 działa aż miło, a od wersji 2.0 na 4150 działa i nigdy się w ten sposób nie zachowała. U mnie problem owszem był, ale dlatrego, ze skusiłem się na instalacje AM na karcie pamięci.... no i czsem po właczeniu się wywalało. Teraz mam mapy na karcie program w pamięci i śmiga.

*

Offline Wit Turkowski

• 330
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 27, 2004, 08:10:31 »
Cytat: falconpda
U mnie AM od wersji 1.0 działa aż miło, a od wersji 2.0 na 4150 działa i nigdy się w ten sposób nie zachowała. U mnie problem owszem był, ale dlatrego, ze skusiłem się na instalacje AM na karcie pamięci.... no i czsem po właczeniu się wywalało. Teraz mam mapy na karcie program w pamięci i śmiga.

Ja tak właśnie mam. Program w pamięci, a mapy na karcie.
Ale od 3 dni odpukać nic się nie zwaliło. Zaraz świeży backupik robie :)

Pozdrawiam,

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 27, 2004, 08:48:04 »
U mnie jest podobny problem już kilka razy automapa 3.5 nagle się wyłączyła razem z pocketem  Ipaq 4150 i dopiero po wyjęciu baterii ipaq sie obudził ale goły jak po Hard Resecie. A ostatnio wogóle się nie obudził i pojechał do serwisu. Nie pomagało resetowanie ani wyjmowanie baterii. Mam GPS Haicom HI-204E na kablu więc pomyślałem że to może jego wina. Może daje jakieś przepięcia na kablu i to zawiesza całkiem Ipaqa. W tej chwili Ipaq-owi wymieniaja płyte głowna poraz 2 w Holandii w serwisie i nie wiem czy podłaczać jeszcze tego Gpsa czy kupić nowego BT, bez kabli. A może to Automapa coś zapisuje w pamięci gdzie nie trzeba? Co o tym myślicie?