HP iPAQ 3760 i GPS

• 4 Odpowiedzi
  • 626 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP iPAQ 3760 i GPS
« dnia: Maj 26, 2006, 23:08:26 »
Pytanie: Mam iPAQa 3760 i chcialbym go wykorzystac do nawigacji w samochodzie. Czy ktos moglby mi podpowiedziec co najlepiej do tego dokupic, aby dzialalo, ale tez zeby niebylo za drogie?
Chcialem juz do niego dokupic plecki z wejsciem na karte CF (sam iPAQ ma za malo pamieci aby zainstalowac na nim mapy), ale zastanawiam sie jak bede mogl podlaczyc GPS, jezeli to gniazdo bede mial zajete przez karte CF... ? No i jaki GPS..?

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
HP iPAQ 3760 i GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2006, 07:54:21 »
Możesz spokojnie dokupić te plecki, bo nie przesłonią Ci one gniazda portu szeregowego, do którego będziesz mógł podłączyć myszkę GPS z zasilaniem PDA+GPS z gniazda zapalniczki.
Na PPC 2002 będzie działać zarówno AutoMapa, jak i TomTom N5 (o ile nic się nie zmieni w wyższych wersjach tych softów).
Gdybyś był w Warszawie, to mógłbym Ci dać do przetestowania taki zestaw (plecki iPAQ + karta CF z jakimś trialowym softem + GPS myszka - z góry uprzedzam, że nie sprzedaję).
Nie pamiętam dokładnie specyfikacji 3760, ale wydaje mi się, że ma standardowy port serial i standardowe gniazdo rozszerzeń dla plecków, więc nie powinno być problemów z takim zestawem. Także procesor powinien dać radę (AFAIR 200+MHz).

HP iPAQ 3760 i GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2006, 09:48:04 »
Super! Dziekuje bardzo za podpowiedz!

W panelu dolnym mam:
1. Port komunikacyjny – umozliwiajacy podlaczenie podstawki,
kabla USB lub kabla szeregowego
2. Gniazdo pradu stalego – do podlaczania zewnetrznego
zasilacza
3. Zlacze do podlaczania opcjonalnego modulu rozszerzen iPAQ.

Procesor StrongARM SA-1110 , 63,14MB

Mam jeszcze pytanie o ta "myszkę GPS z zasilaniem PDA+GPS z gniazda zapalniczki" - czy moglbys mi podac jakies przykladowe modele czegos takiego (z nie za wysokiej polki cenowej)?

ps: niestety nie bede w najblizszym czasie w Warszawie, a szkoda :(

HP iPAQ 3760 i GPS
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2006, 10:33:41 »
Dziekuje Ci bardzo Moi za pomoc !