HP hx2110 - jaki GPS?

• 1 Odpowiedzi
  • 811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
HP hx2110 - jaki GPS?
« dnia: Luty 26, 2008, 17:41:08 »
Znajomy dostał na własność od swojego szefa HP hx2110. Gdyby nie to że ma tylko palmtopa i złamany rysik (darmemu koniowi się w zęby nie patrzy :P) to by było cool. W każdym razie sprzęt ma być używany do nawigacji, w firmie był jeszcze jeden taki więc porzyczył narazie akcesoria (w tym GPS do niego) i tu padło pytanie:
GPS jest podłączony wtyczką PS/2 do kabelka "Y" (z jednej strony ładowarka, z drugiej złącze gpsa a z trzeciej palmtopa). I tu padło pytanie - gdzie, za ile i jaki konkretnie kabel i GPS kupić - i z tym pytaniem zwracam się do was gdyż ja kompletnie się w tych sprawach nie orientuję. Zależy mu właśnie na GPSie na kablu, nie na BT.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: HP hx2110 - jaki GPS?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2008, 18:26:54 »
Znajomy dostał na własność od swojego szefa HP hx2110. Gdyby nie to że ma tylko palmtopa i złamany rysik (darmemu koniowi się w zęby nie patrzy :P) to by było cool. W każdym razie sprzęt ma być używany do nawigacji, w firmie był jeszcze jeden taki więc porzyczył narazie akcesoria (w tym GPS do niego) i tu padło pytanie:
GPS jest podłączony wtyczką PS/2 do kabelka "Y" (z jednej strony ładowarka, z drugiej złącze gpsa a z trzeciej palmtopa). I tu padło pytanie - gdzie, za ile i jaki konkretnie kabel i GPS kupić - i z tym pytaniem zwracam się do was gdyż ja kompletnie się w tych sprawach nie orientuję. Zależy mu właśnie na GPSie na kablu, nie na BT.
Najlepiej zapytaj, jakiej marki jest ten GPS i ładowarka, bo istnieją różne standardy (Rikaline prawie równy Holuxowi i zupełnie inny Haicom). Dopiero potem można coś poszukać...
Oj chyba nie doczytałem - jakoś mi się wydawało, że chodzi o dopasowanie samego odbiornika kablowego, do posiadanej już ładowarki samochodowej. Skoro zestaw ma być kupowany od "zera" to problemu kompatybilności nie będzie :) Można na przykład kupić zestaw ładowarka do HP + GPS navilock sirf 3 za ok 250 zł na www.putin.pl
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2008, 18:45:01 wysłana przez angler22 »