zgadzam sie calkowicie - uwazam ze kazdy rodzaj GPS'a jest dla odpowiedniej grupy ludzi w zaleznosci od potrzeb
ja uzywam swojego iPAQ'a w 80% jako GPS w samochodzie (spisuje sie tutaj doskonale a niesamowitym dla mnie plusem jest to ze niezaleznie od dlugosci trasy ktora pokonuje albo wogole nie mam kabli albo od urzadzenia idzie mi tylko jeden cieniutki kabelek)
pamiec wewnetrza wystarcza calkowicie do wgrania mapy polski jesli mowimy o automapie a aktualnie w moim przypadku do wgrania co najmniej mapy jednego stanu usa w przypadku programu destinator co w zupelnosci wystarcza, map wszystkich stanow i tak bym nie pomiescil nawet na karcie pamieci niezaleznie od jej pojemnosci - no chyba ze wchodzimy na grunt kilkugigowy
jesli ktos jezdzi np duzo po calej europie - rzeczywiscie rozwiazanie jakie ja mam jest raczej dla niego niefortunne
nie widze wiekszego problemu w wypieciu gps'a i wlozeniu karty pamieci na ktorej mam zainstalowane pozostale aplikacje
zgadzam sie natomiast calkowicie, ze jesli nastawimy sie na piesze wycieczki i inne wykorzystania (ktore mnie akurat nie interesuja) to rozwiazanie na SD jest raczej gorsze w porownaniu z innymi - chociaz z drugiej strony gdybym czesto chodzil po gorach itp to pokusilbym sie o kupno typowego w tym celu sprzetu - przemawialaby za tym dlugosc pracy na baterii oraz obawa ze jednak ipaq moze upac, rozbic sie itp
a wiec koledzy - kazdemu wg jego potrzeb i nie ma co od razu krytykowac kogos kto ma inne rozwiazanie sprzetowe tylko dlatego, ze ona nam akurat sie nie podoba

pozdrowionka