Holux GR-230

• 7 Odpowiedzi
  • 1269 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Holux GR-230
« dnia: Styczeń 06, 2005, 12:05:00 »
Co myślicie o tym odbiorniku GPS do PDA.... bo można go dostać za ok 650 pln i nie wiem czy warto...... może lepiej dołożyć do czegoś lepszego ...
dzięki za podpowiedzi bo dopiero zaczynam przygodę z navi .....

*

Offline sfw

• 33
Holux GR-230
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2005, 13:11:58 »
Porównywałem z Fortuną Clip+On i przepadł (nie wiem czy to był wina egze.) częściej miał zdecydowanie mniejszą czułość, zrywał połączenie (testowane na iPAQ 2210). Generalnie w tej samej cenie dostaniesz w tej chwili Fortuny, może sprawdź jeszcze jakieś Rikaliny ...

pzdr

Holux GR-230
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2005, 14:12:49 »
Witam ! Mam klientow ktozy uzywaja Holuxa i sa zadowoleni ale napewno na dzien dizsiejszy Fortuna jest nie do przebicia majac dodatkowy tryb XT lapie satelity w pomieszczeniu majac tylko szklana dziure w dach (4 na 8m) Holux nie znajdzie zadnego podobnie jak Global Sat. Innych nie prubowalem w tescie !

*

Offline perpetum

• *
  • 51
  • A716,MDA3 ,MDA4 , HTC HDmini
  • Sprzęt: ROM billyj80 2.03.530.2
Holux GR-230
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2005, 15:33:09 »
W domu p blok 3 piętro - działa leżąc na parapecie wewnątrz mieszkania. Niestety nie miałem innych do porównań. Na początku miałem problemy z ustanowieniem połączenia - ale może coś źle robiłem nie wiem , teraz działa bardzo dobrze. Na trasie około 9h bez ładowania. Mam Citroena C5 więc leży na tylnej półce , bo przednia szyba ekranowana i nawet telefony gubią zasięg.
Łączyłem go ostatnio z laptopem i też poszło od razu , ale nie chce działać po kablu , tzn. jest kabel dołączony usb-gps do ładowania ale podobno może i słąć dane nim nie udało mi się to nigdy komp podaje sygnał nie rozpoznany sprzęt chociaż sterowniki wgrane ze strony producenta. za to po BT śmiga dobrze.

Holux GR-230
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2005, 21:18:09 »
Potrzebujesz zakupic do niego kabel bo on ma wyjscie niby mini usb ale w rzeczywistosci to jest RS-232 a zeby bylo jeszcze lepiej poziom napiec tam jest TTL. Mozesz cos takiego zrobic recznie, zlacze mini usb, do tego uklad scalony max232 i wtyczka DB9, ew, jak bys to chcial na USB to jeszcze konwerter RS232 na USB. Wiem co mowie bo sam go mam i zamierzam cos takiego zrobic, tylko musze popsuc jeden kabelek :) tym co jest w zestawie tylko naladujesz GPS'a (ja mam go na stale podlaczonego w aucie)

*

Offline perpetum

• *
  • 51
  • A716,MDA3 ,MDA4 , HTC HDmini
  • Sprzęt: ROM billyj80 2.03.530.2
Holux GR-230
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2005, 21:51:01 »
Dzięki Lightning.
Ale mimo zamiłowania do majsterkowania dam sobie spokój , działa po BT więc wystarczy. Ale jeszcze raz dzieki za info.

Holux GR-230
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2005, 22:17:44 »
Jestem wlasnie tego samego zdania co ty, ale dobre jak masz starego laptopa, takie prz(e)yszlosciowe rozwiazanie :D

Holux GR-230
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 29, 2005, 22:57:57 »
ja posiadam takowy GPS i jestem bardzo zadowolony.
Siedzi sobie w schowku (przed pasażerem) podlaczony na stale do zasilania i caly czas dziala. Jak wlaczam AM to od razu sie loguje po BT.