Holux GPSlim 236 - kłopot

• 8 Odpowiedzi
  • 934 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 01, 2005, 03:57:57 »
Mam nowy BT Holux 236 i nie wiem co się dzieje. Komunikuje się przez BT bez problemu z HX4700, po włączeniu jest w Manager Bluetooth jako skrót, ale w aktywnych połączeniach pokazuje się w sekcji "połaczenia wychodzące" i nie ma łączności z gps. Rikaline BT którego jeszcze używam, robi to samo ale pokazuje się w "połączeniach przychodzących" i wszystko działa OK. Nie mam chyba w PDA opcji w których mógłbym to zmienić, albo nie wiem że mam:). Co z tym fantem zrobić? Mam wrtażenie, że Holux jest raczej sprawny. Może ktos z Kolegów coś by podpowiedział, bo robiłem wszelkie kombinacje i bez skutku. Dziękuję :)

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2005, 22:00:25 »
Może jakaś Wielka Głowa się zlituje i coś poradzi :)

*

Offline bar7ek

• 291
    • http://gps.geosolutions.info
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2005, 22:08:56 »
a jakiego programu używasz do obsługi tego gps? bo sama łączność z modułem gps raczej nic nie da (sprawdź VisualGps na początek http://www.visualgps.net/VisualGPSce/default.htm).

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2005, 22:58:17 »
Program do obsługi.Dobre pytanie.Programy automapa i Destinator PN. Komunikacja z PDA - to co jest w hp4700 czyli "Bluetooth dla Windows CE BT-PPC v. 1.5.0". nigdzie nie mam śladu że działa gps w Holuxie. Menedżer Bluetooth w PDA pokazuje aktywność połaczenia w "połaczeniach przychodzących".Mam też GPS Tuner gdzie nie ma oznak działania gps. Ogólny komunikat "brak urządzenia GPS".

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2005, 08:52:45 »
Jest OK.
Dziękuję za pomoc Kolegom z zagranicznych PDA list dyskusyjnych.

*

Offline baart

• *
  • 92
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2005, 08:54:48 »
sprawdziłem w BT managerze - u mnie holux 236 równiez pojawia się w outgoing connections i nie ma żadnego problemu autonapa znajduje sygnał gps

PS w pierwszym poście napisałeś, że widzisz holuxa w 'wychodzących', teraz piszesz, że w 'przychodzących'?

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2005, 08:59:34 »
Pojawia się w wychodzących (moja pomyłka).
Już nie mam kłopotu - jak napisałem poprzednio jest OK - działa.

*

Offline baart

• *
  • 92
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 02, 2005, 09:19:05 »
napisz krótko na czym polegał problem
w przyszłości komuś może się to przydać

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2005, 08:50:16 »
Tak do końca to nie wiem co to było. Nie mam natury analityka. Podobno czasami jest jakiś konflikt między urządzeniami BT i nie dotyczy to portów, ale jakiegoś softu(?) - chociaż wg mnie to dziwne. Miałem ich (BT) kilka zainstalowanych. Po odinstalowaniu wszystkich i ponownej instalacji Holuxa, jednak zadziałało. Poradzono mi jednak mimo wszystko hard reset. Tak zrobiłem, ponownie zainstalowałem soft  i jest OK.