Haicom kompatybilny z 3850, z czym jeszcze ?

• 9 Odpowiedzi
  • 913 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 11, 2004, 23:36:30 »
Mysle o upgradzie sprzetu. Posiadam 3850, chetnie kupilbym cos szybszego. Tak z ciekawosci moze wiecie z czym bedzie pracowal moj GPS na kabelku.
Wiem na pewno, ze dziala z 38xx, 39xx. Czy bedzie dzialal z czyms jeszcze, np czyms z serii 5xxx?
Wydaje mi sie ze nie, ale chce sie upewnic ;)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2004, 08:30:19 »
Wszystkie palmtopy z serii 38/39/51/54/55/22/41/43 oraz wszystkie nowe ktore teraz wyszly maja ten sam tym gniazdka. No moze poza h6340 (ten z telefonem) ktory nie ma wyprowadzonego zlacza szeregowego na wtyczke.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2004, 18:46:07 »
Hmm, bylbym zainteresowany czyms jak najlepszym, wiec w gre wchodzi seria 5xxx. Ale wydaje mi sie, ze mimo iz wtyczka jest taka sama, moze nie dzialac. Wnioskuje z lektury strony www.haicom.com.tw . Aczkolwiek moze jest na forum ktos kto ma takiego iPaqa i jest z okolicy Gliwic. Moznaby sie umowic na testy.

Wiec jak, sa chetni ??

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2004, 19:00:58 »
Na 100% bedzie dzialac. Od serii 38xx w gore wszystkie palmtopy HP maja ten sam uklad wyprowadzonych pinow na wtyczce. Jak chcesz cos szybszego to rozwaz cos nowszego, a nie zastanawiaj sie nad nieprodukowanymi juz PDA takimi jak 5xxx.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2004, 19:31:45 »
Cytat: jakub kańczugowski
to rozwaz cos nowszego, a nie zastanawiaj sie nad nieprodukowanymi juz PDA takimi jak 5xxx.
Rozwazam, zdecydownie podoba mi sie np. ekran VGA.
Ale jest jedna kwestia ktora przechyla szale w strone serii 5xxx.
Mianowicie iPaq sluzy mi miedzy innymi do wykonania pomiarow sieci radiowych 802.11b, a w przyszlosci rowniez 802.11a/g. Mam karte Orinoco gold ze zlaczem antenowym MCCard i tam podlaczam zewnetrzna antene. Karte wkladam do pleckow, ktore znakomicie wspolpracuja z iPaqiem. I tu jest problem, najnowsze palmtopy nie obsluguja plecek PCMCIA, ani nawet kart PCMCIA.

No i niestety odpada zastosowanie palmtopa ze zintegrowanym WiFi, poniewaz nie maja one mozliwosci podlaczenia anteny zewnetrznej, a to dla mnie warunek podstawowy. Lutowal nie bede....

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2004, 20:05:18 »
No to faktycznie tylko cos starszego. Tyle ze 5xxx maja zintegrowny WiFi... no poza 5100 ale tego w Polsce nie kupisz.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2004, 20:58:44 »
Cytat: jakub kańczugowski
No to faktycznie tylko cos starszego. Tyle ze 5xxx maja zintegrowny WiFi... no poza 5100 ale tego w Polsce nie kupisz.
Ten zintegrowany WiFi to rowniez dla mnie jest zaleta. Przeciez nie zawsze bede podlaczal zewnetrzna antene, ktora i jest klopotliwa, podobnie jak plecki, no i dodatkowo pozera wiecej pradu.

Preferuje przemyslane zakupy i wydaje mi sie, ze iPaq serii 5xxx to jest wlasnie to :D

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2004, 21:22:48 »
Jesli juz to 5550/5555. Nie kupuj czasem 54xx.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 13, 2004, 00:34:34 »
Qrcze Adrian co jest ? W ciągu niecałej 1,5 godziny aż tak zmieniłeś zdanie ? Najpierw mówisz że pocket nie może mieć zintegrowanego WiFi, a potam że to zaleta ?

Życzę przemyślanych zakupów i udanego nawigowania z nowym HP

Lechu

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 13, 2004, 09:37:58 »
Cytat: GPS maniak
Qrcze Adrian co jest ? W ciągu niecałej 1,5 godziny aż tak zmieniłeś zdanie ? Najpierw mówisz że pocket nie może mieć zintegrowanego WiFi, a potam że to zaleta ?
Dziekuje za zwrocenie uwagi w niekonsekwencji moich wypowiedzi. Tak naprawde nie mam nic przeciwko zintegrowanemu WiFi, tak samo jak zintegrowanym innym rzeczom, typu GPS, czy aparat cyfrowy, czy nawet Bluetooth. Chodzilo mi raczej o to, ze zintegrowany WiFi jest dla mnie niewystarczajacy. Prowadze firme zajmujaca sie udostepnianiem Internetu, mamy blisko 200 klientow i ilosc ta caly czas rosnie. Dlatego potrzebujemy precyzyjnych urzadzen do wykonywania pomiarow sieci 802.11b. I w tej roli doskonale sprawdza sie iPaq ale z dodatkowa karta sieciowa PCMCIA w pleckach. I dlatego WiFi zintegrowane mi nie wystarczy, ale fajnie jesli w ogole bedzie. Bo przeciez pomiary robie od czasu od czasu, a na codzien uzywalbym WiFi integrated.

Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Pozdrawiam,
Adrian