Pomocy potrzebuję coś do nawigacji

• 4 Odpowiedzi
  • 539 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline drv

• 24
« dnia: Luty 18, 2006, 16:29:30 »
Na początek witam. Mam prośbę i pytanko.. Potrzebuje jakieś urządzenie które będzie obsugiwało automapę miasto... Pracuję w firmie kurierskiej i niedawno przeprowadziłem się do z Jastrzębia do Krakowa a co za tym idzie zmieniłem oddział firmy w której pracuje.. Niestety moja znajomośc tego miasta kończy się na uczelni i kilku klubach w centrum.. Koledzy na odchodne kupili mi Automapę Kraków i powiedzieli że mi się przyda.. Mieli rację tylko że nie mam na czym jej obsługiwać.. Potrzebuję jak najtaniej coś kupić.. Moze być używane nie musi być jakoś szczegulnie rozwojowe gdyż pewnie za rok dwa poznam to miasto lepiej..Chciałbym jedynie zeby nie było problemów z obsługą. Może ktoś z was ma soć godnego polecenia i taniego na sprzedaż....

*

Offline drv

• 24
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2006, 16:40:26 »
A co śądzicie o tym zestawie?? Miałen nadzieje na coś tańszego ale za to ten jestr nowy...

http://www.allegro.pl/item85716178_nowy_palmtop_mio_336_gps_altina_ggm308_gwarancja.html

*

Offline Krisu

• 35
...
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2006, 00:25:53 »
Jeśli to bardzo musi być najtańszy to tylko allegro.
Jednak jeśli możesz wydać troszkę więcej kasy, albo nawet wpakować się w raty, to polecam Ci Mio 168 (niestety ok 200 zł więcej).
Jeszcze lepiej działa Mio 169 - ale to znowu ze 100 zł więcej. Faktura, gwarancja (chyba 2 lata - ale mogę się mylić) - niezawodność i sprawdzone w terenie przez wielu.

Bez gwarancji to powinieneś na allegro znaleźć tańsze zestawy niż 770 zł.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2006, 02:37:15 »
Cytat: "drv"
A co śądzicie o tym zestawie?? Miałen nadzieje na coś tańszego ale za to ten jestr nowy...
http://www.allegro.pl/item85716178_nowy_palmtop_mio_336_gps_altina_ggm308_gwarancja.html

W zupełności wystarczy do Twoich potrzeb. Dokupisz tylko uchwyt uniwersalny (przyssawka na szybę + łapki do kratki wentylacyjnej) - można dostać na Allegro już od ok. 30 zł - i będziesz happy.

Z Mio 336 jest wg. mnie tylko taki problem, że nie ma on Bluetootha i gdybyś kiedyś chciał kupić GPS na BT (jest IMHO wygodniejszy w użyciu), to nie będzie to możliwe.

Zaznaczam jednak, że nie znam tego PDA, spoglądam wyłącznie na parametry. Być może są jakieś złe doświadczenia z 336 - poszukaj/popytaj na Forum.

*

Offline drv

• 24
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2006, 09:07:55 »
No więc troche poszukalem i po przemyśleniach doszedłem do wniosku że warto dołozyć i kupić coś z wbudowanym GPS i nową gwarancją. Na agito.pl znalazłem:

http://www.agito.pl/?switch=index&cmd=&pid=&phrase=mio&cid=53

Mio 168: 908 zł
Mio 180: 971 zł
Mio 169: 979 zł
 Osobiście wacham się pomiędzy mio 169 a mio 180 (ten drugi ma więcej romu i według tego co piszą wydajniejszy procesor ale za to nie znalazłem do niego spolszczenia,i jest zdecydowanie najmniej popularny (ciekawe dlaczego))

Co o tym myślicie?? jak się wam wydaje dobry wybor ?? Nigdy nie kupowałem ze sklepu wysyłkowego więc powiedzcie mi jakwygląda sprawa gwarancji z takiego sklepu?