MEDION 2910 i problem z GPS Royaltek RGM 2000

• 2 Odpowiedzi
  • 856 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ogX

• 4
    • inside.glt.pl
« dnia: Wrzesień 19, 2004, 20:41:46 »
Od samego początku gdy kupiłem używany zesta nie potrafię uruchomić GPs'a. Udało mi się to tylko raz i to dopiero wczoraj ( ale tylko raz na jakieś 50 prób .
Nie wiem czy coś żle robię czy coś z tym GPSem jest nie tak!
Gdy przed uruchomieniem AUTO MAPY uruchamiam  programik NAWIGATOR to wykrywa POZYCJE podając te szczystkie parametry w stopniach itd. Podaje również ilość Satelit. Np. 6 lub 4 itp. (ustawienia na COM1 4800) Potem go wyłączam disconnect i wychodzę z programu. Załączam AUTOMAPĘ i opcje włącz GPS szuka sygnału GPS po czym pokazuje parę kropek w lewym górnym rogu wykazując ilość satelit, ale cięgle głosem informuje mnie że "szuka sygnału GPS" i tak cały czas. Potem gdy np. . chcę wyłączyć GPS i wyjść z Auto Mapy strasznie muli i nie da się wyjść z programu tak jak by mu coś rezydowało w pamięci.
Zainstalowałem jeszcze jeden program do diagnostyki GPS - VISUALGPSce który po włączeniu również pokazuje pozycje oraz podaje satelity IN USE np. 4 lub 6 itd. Ale powinien podawać jeszcze satelity IN VIEW gdzie zawsze pokazuje 0 !! Jak to skonfigurować by działało!!?Co jest nie tak?czy ja coś źle robię? Prosze o pomoc. Dodam jeszcze że mam wgrany system WINDOWS POCKET PC 2003

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2004, 18:29:55 »
Czesc, mam tez Mediona (ale 7200), ktorego kupilem jako nowego z 2 kartami 256 MMC i calym zestawem samochodowym. Podrozujac po Europie nie mialem zadnych problemow bo ten oryginalny program jest nawet fajny. Szkoda ze po niemiecku. Po powroce do kraju i instalacji automapy 3 (ty jakiej uzywasz wersji?) mialem problem z odpaleniem - objawy jak u ciebie. Okazalo sie ze pomimo przestawienia na 4800 w jednej zakladce (program Winfast GPS) to w innej dalej bylo 9600 i tam tez trzeba przestawic, u mnie pomoglo.
Aha, mam pytanie - skad wziales Win 2003 ? Ja mam 2002 i troche slabo to chodzi.  

*

Offline ogX

• 4
    • inside.glt.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 30, 2004, 00:44:43 »
Witam ponownie
To była właśnie przyczyna tego że nie chodziło :)
teraz wszystko "biega" wyśmienicie
Co do Win 2003 to miałem go już wgranego gdy odkupowałem sprzęt. Zresztą mój po tym tunningu jest rozpoznawany jako Viewsonic  z prockiem intel XScale PXA255  :)
Mam gdzieś ten program na płycie kótrą dostałem w komplecie. Poszukam tego jeśli to jest to (bo mogę się mylić) to prześle ci na maila.
Aha jeszcze jedno pytanie - a ile dałeś za ten nowy komplet ?? Bo pewnie kupowałeś w aldiku :)