GPS eBonTek model eGPS 397

• 3 Odpowiedzi
  • 1071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 20, 2006, 20:37:48 »
Czy ktoś użytkuje bąć miał do testu eBonTek model eGPS 397? :roll:
To chyba najtańszy GPS z Nemerix'em na BT. Warto wydać 300zł? :?:  czy tylko się bedę denerwował? :evil:  Może lepiej SiRF II?

Re: GPS eBonTek model eGPS 397
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2006, 21:06:12 »
Cytat: "andrejs"
Czy ktoś użytkuje bąć miał do testu eBonTek model eGPS 397?

ja uzywam juz ponad miesiac i jestem z niego bardzo zadowolony, krotkie podsumowanie:
- bateria dziala na tyle dlugo ze przy moim typie podrozowania (do 200km) nie mysle o jej ladowaniu w czasie jazdy,
- czulosc jest dla mnie bardzo dobra znacznie lepsza niz w drugim gpsie ktorego uzywam - pretec bluegps z datalogerem,
- w poczatkowej fazie myslalem ze bedzie mi doskwieral brak zlacza do anteny zewnetrznej ale jak gps dzialal przyzwoicie w citroenie z dziwnymi szybami (olowiane?) pod ktorymi poczciwy garmin emap nie lapal zadnego satelity, a ebontek 6-8 satelitow przestalem sobie tym zawracac glowe,

pozdr
Sebastian

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2006, 08:39:15 »
Odbiorniki na Nemerix'ie sa nieporownywalnie lepsze od tych na SiRF II.
Moj (na Nemerixie) lapie fixa w kilka chwil (gora do minutu) po jego uruchomieniu. W sumie nigdy nie mialem z nim problemow, bez wzgledu na teren w jakim go uzywalem. Nie gubi sygnalu, dlugo smiga na beteri...naprawde mozna go smialo polecic.
Oczywiscie roznice miedzy SiRF III widac jak sie wrzuci odbiornik pod siedzenie w aucie, schowa do bagaznika itp ale kto tak naprawde robi cos takiego podczas normalnego uzytkownia ? Przeciez to sa tylko testy, a nie procedury stosowane na codzien.
Potwierdzam rowniez, ze odbiornik na Nemerixie nie zlapie fixa w samolocie oraz w ekspresowym pociagu (mowie o tych zagranicznych pociagach, a nie ciowciach w PL), ale w codziennym normalnym uzytkowaniu na bank nie zauwazysz roznicy miedzy Nemerixem a SiRF III.

Co do SiRF II to zapomnij. Mialem ostatnio Acera N35 z wbudowanym SiRF II to potestowalem go godzine po czym odrazu zdecydowalem sie na sprzedaz...porazka.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2006, 19:17:35 »
No dobra, kupiłem dziś tego eGPS 397 (miesięczna używka za 280zł) :D . Na razie testowałem podczas spaceru z psem :wink: . Jutro w aucie... :idea: Myśle, że za te pieniądze to rozsądny wybór. Za pół roku SiRF III bedą pewnie do kupienia po 200zł więc wtedy się przesiądę :lol:  Pozdrawiam i dzięki za rady!!!