gps-dziwny problem(ik)

• 2 Odpowiedzi
  • 878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
gps-dziwny problem(ik)
« dnia: Marzec 17, 2005, 23:17:11 »
moj problem jest dosc dziwny ale moze jakis supermagik cos wymysli
gps: fortuna U2 pocket:Asus 730W, połącznie kablowe z łądowaniem pocketa...

Problem jest taki że jak połącze gps i ppc to ppc zaczyna baaaardzo wolno chodzic a czasem sie zawiesza.... nie opdpalm zadnej aplikacji po prostu wpinam i tyle...
Jesli pozostawie podpiety kabel i zrobie softreset wsztko gra az do nastepnego wypięcia/wpięcia....
zauważyłem takze że
1. jesli odpale (przed podpięciem) jakis program do gps np AM lub inny dowolny szukajacy portu gps, wsztko chodzi git zamykam porgram i wpiety pocket nie wiesza sie i chodzi normalnie
2. nie jest to jakis program "brużdzący" bo na golym systemie mam to samo choć zauważylem ze im mam więcej softu tym szybcjiej sie wiesza i wolniej chodzi
3. czasem nie mam pojecia czemu poblem przestaje wystepowac na np 1 dzień !!! :)
5. Jak wypnę gps i pozostawię tylko ładowanie objaw nie występuje
6. sprawdzłem kllka fortun U2 wszystkie robia to samo , innych gps ni emiałem okazji przetestować

Z obserwacji tych wynika ze Asus po podpieciu próbuje połknac jakiies dane z gps mimo nieodpalonej aplikacji , przepelnia sie jakis bufor i wisi
To ze czasem sie nie powiesi tłumaczę tym ze może miał słaby fix... (bo było pochmurno np)
Aktulanie poradziłem sobie tak ze wlaczm gps soft a zaraz potem go wylaczam i jest ok ale to trche niewygodne....

MACIE JAKIS POMYSŁ ? BO JA PRZYZNAM ZGŁUPIAŁEM.....

*

Offline donvitt

• *
  • 53
  • Sprzęt: ASUS636N
gps-dziwny problem(ik)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2005, 11:37:00 »
Mam to samo: tylko na innym sprzęcie DELL AXIM x3 i GPS ACORE AG-200
problem połowicznie rozwiązałem tak jak Ty
pozdr
Piotr

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
gps-dziwny problem(ik)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2005, 17:34:58 »
Asus A620 i Fortuna U2 - problem nie występuje.
Może jest tak, że dany model palmtopa nie chce pracować z danym modelem GPS'a?