Cześć wszystkim.
Mam probem koncepcyny z moim iPaq 1930. Do dzisiaj sprawował się świetnie z podstawowym wyposażeniem jako przypominajka, ale zachciało mi się GPS'a

Probem jest bardzo prozaiczny i w dodatku wynikły z mojej głupoty. Poskąpiłem na model lepiej wyposażony i teraz nie mam możliwości ruchu.
Otóż jak wszyscy wiedzą 1930 jest wyposażony w slot SD. Brak mu sinozębego, brak wbudowanego GPS. Pierwsza więc potrzeba to GPS.
Rozwiązań GPS jest kilka: mogę nabyć moduł w postaci karty SDIO GPS (ok. 400 zł), mogę kupić bluetooth + dowolny GPS w tej technologii (razem od 500 zł w górę).
Druga potrzeba to zasilanie z instalacji 12V w samochodzie, więc tak czy siak musiałbym szukać w obu wymienionych przypadkach jakiegoś uchwytu z zasilaniem.
Problem w tym, że 1930 ma mało RAM-u. Obie opcje - GPS na SDIO i karta Bluetooth odbierają mi możliwość rozszerzenia pamięci. A trzecia potrzeba to Automapa, więc potrzebuję więcej pamięci bo się nie zmieści

Kwestie są 2:
- może się mylę / nieumiejętnie szukam, a istnieje GPS lub Bluetooth na SDIO zintegrowany z kartą pamięci?
- jeśli się nie mylę i takiego ustrojstwa nie ma, to pozostaje mi kabowy komplet GPS + karta pamięci SD, tylko że nie mogę nigdzie znaleźć nawet kablowego dla 1930, albo przejściówki dla 1930. Zna ktoś coś takiego?