GPS - Co wybrac "mysz" czy CF?

• 4 Odpowiedzi
  • 1042 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 28, 2004, 17:07:34 »
Witam. Pytanie mam nieco nietypowe (moze i troche nie na temat) bowiem zanosze sie z zakupem GPS'a tylko tu mam wielki dylemat, ma to byc taki GPS ktory bede mogl uzywac w Pockecie (pocket ma CF,BT,noi sam kabel szeregowy) jak rowniez w laptopie(laptop stary ma nawet RS-232) i teraz nie wiem co lepiej kupic, czy "mysz" czy bardziej oplacalny jest GPS na CF? jak z czuloscia? Na laptopie nie ma zadnych problemow z odpaleniem takiego cacka? praktycznie obydwa moze kupic w podobnych cenach na eBay stad tez pytanie.

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2004, 09:58:05 »
A pocket ma jedno czy 2 złącza na karty?
Jak jedno, to kup "mysz", bo może ci zabraknąć pamięci na PPC, albo BT, jeśli masz BT w laptopie.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2004, 16:31:50 »
No wlasnie Pocket to Ipaq 2215 i tam mu moge wrzucic najwyzej wieksza SD,a BT niestety laptop nie ma i sam juz nie wiem co zrobic. Ktore maja wieksza czulosc i dokladnosc?

*

Offline azizi

• 418
  • Sprzęt: HTC HD2 + Sensation + Nexus One <- ICS
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 29, 2004, 17:36:54 »
ja kupilem do mojego 2210 holux GM-270 Ultra na CF i jestem bardzo zadowolony, mialem w zestawie antene zewnetrzna, nawet bez anteny dziala lux, w us nie probowalem jak to chodzi bo nie mialem map, no ale w polsce ok, kupilem tu:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3095050339&ssPageName=STRK:MEWN:IT
sprzedawca ok, w tej chwili nie ma niestety juz na sprzedanie wiecej tych zabawek, sprzet nowy, moim zdaniem warto, jak kupisz przejsciowke pcmcia-->cf to bedziesz uzywac z laptopem,
poza tym mozna z nim chodzic, a nie tylko w samochodzie uzywac,
czytalem duzo o nim na ruznych forach i ponoc czulosc mam bdb a wersja ultra jeszcze lepsza, pobor mocy niewielki, cena przystepna
polecam

ps. bawilem sie ique 3600 z mapami i naprawde sa detaliczne, w okolicach NY jezdzilem po drozkach lesnych i pokazywalo je :)

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 30, 2004, 02:58:57 »
Chyba sie zdecyduje na tego na CF, a teraz jeszcze pytanie, jaki najlepszy soft na Laptopa do nawigacji (mam do dyspozycji P150 z 32 MB ramu wystarczy do tego?) Na Pocketa zastanawialem sie nad kupnem Tom Toma, ale wlasnie zastanawiam sie bo w tej samej cenie mozna kupic cos na laptopa (wiadomo wiekszy wyswietlacz i wogule) Orientuje sie ktos w tym?