Od niedawna jestem posiadaczem tego GPSa. Łącze się z nim przez BT. Na początku gdy go zakupiłem w momencie kiedy włączałem GPS (iPAQ już był odpalony) po chwili pojawiało się pytanie czy chcę zezwolić na przychodzące połączenie od GPSa. Gdy zezwoliłem na takowe do momentu wyłączenia iPAQa był on spięty z GPSem na porcie COM8 (domyślny port dla połączeń przychodzących). Włączenie i wyłączanie programów mapowych (Cmapa, OZI) nie powodowało przerwania połączenia. Ale jak to człowiek ciekawska istota postanowiłem przetestować czy GPS połączy sie poprawnie z moim Notebokiem. I od tego czasu GPS juz sie sam nie loguje do iPAQa, nie loguje sie tez do Laptopa.

Teraz za każdym razem musze wybierać połączenie na COM6 i wskazywac aby program mapowy łączył się z HOLUXem. Po wyłączeniu programu np eMAP i przełączeniu sie na OZI połączenie z GPSem nie działa (palmtop sie zawiesza) i pozostaje tylko reset palmtopa i restart GPSA. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i czy ma pomysł jak zmusić GPS do pracy jak na początku.