GLOBALSAT POLSKA ISTNIEJE??

• 11 Odpowiedzi
  • 1757 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 25, 2005, 11:40:18 »
Witam

Po telefonie do Globalsat Polska wysłałem im GPS BT338 na gwarancji.... to było miesiąc temu. Od tego czasu nie mogę się z nimi skontaktować. Zero informacji zwrotnej. Czy wiecie coś na ich temat. Bądź znacie jakiś kontakt do nich. Maile niestety nie dają rezultatu. Prosze o pomoc!

Próbuje jeszcze przez dystrybutora ale podobno jest na urlopie... zobaczymy co z tego wyjdzie.

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2005, 12:36:22 »
cześć
mam tylko adres: Atoniukowska 4
15-845 Białystok

*

Offline baart

• *
  • 92
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2005, 13:16:20 »
tel (85) 869-1113

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2005, 13:47:14 »
Cytat: baart
tel (85) 869-1113
Fajnie, ale to jest non-stop włączone na faks :(

A wieści o upgradzie BT338 jak nie było tak nie ma :( :(
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2005, 13:59:09 »
miesiac na gwarancji Ci naprawiaja? cos nie tak chyba...

*

Offline baart

• *
  • 92
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2005, 15:05:28 »
spróbuj się skontaktować przez jakiegos dystrybutora
http://www.globalsat.pl/dystrybucja.php

*

Offline Jacon

• 6
  • Sprzęt: Lark 35.7 z TPSA, MM 7.5.2
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2005, 23:36:33 »
Cytat: sdsi
miesiac na gwarancji Ci naprawiaja? cos nie tak chyba...

Witam - dotychczas tylko czytałem forum (z wielkim pożytkiem :) ), ale ten
wątek zdopingował mnie do pierwszej wypowiedzi.

Tak się składa, że siedziba owej "firmy" znajduje się przy ulicy, którą przejeżdżam co najmniej 2 razy dziennie... Mając dzisiaj rano chwilę czasu postanowiłem przyjrzeć się jej bliżej. Budyneczek (wielofirmowy) sprawia z zewnątrz przyjemne wrażenie, tablica informująca o obecności w nim firmy też od razu rzuca się w oczy...
Ale to są niestety ostatnie dobre wiadomości :(

Numer Antoniukowska 4 to jedna klatka schodowa w tym budynku.  Po wejściu wspiąłem się do drugiego piętra, oglądając po drodze wszystkie drzwi i okna, po czym zajrzałem jeszcze do piwnicy (oopps - "niskiego parteru" w opinii rezydującej tam agencji reklamowej).
I co ? - I nic !!! NIGDZIE nie znalazłem najmniejszej informacji o rzeczonej firmie, a większość drzwi była przy sobocie zamknięta na głucho. Pomyślałem więc sobie, że obawy piszących tu są uzasadnione, a firma po prostu zniknęła, zostawiając przez "zapomnienie" tablicę przed wejściem.
Wyszedłem, chcąc wrócić do domu i opisać tu powyższą sytuację, i w tym momencie spojrzałem na parking po drugiej stronie ulicy. Stał tam czerwony "Lanos" z napisem informującym, że należy do firmy "Putin". To mi coś przypomniało...
A zza niego wystawał fragment kolejnego, identycznego Lanosa. Podszedłem bliżej, i okazało się, że na burcie tego drugiego widnieje napis "GlobalSat"!!!
Na obu nie było żadnego adresu, tylko numery komórek - na "Putinowym" ten
podany na ich stronie www.putin.pl pod "Kontakt", a na GlobalSatowym rózniący się tylko o 1 na ostatniej pozycji!!! Interesujące, nieprawdaż ? W przypadku niby różnych firm, których siedziby są odległe o ok. kilometr w linii prostej...
To mnie zdopingowało do kontynuowania poszukiwań. Ponieważ widziałem przedtem otwarte drzwi w tej piwnicznej Agencji Reklamowej, postanowiłem zacząć tam.  Gość, siedzący przed komputerem, skierował mnie to sąsiednich, zamkniętych drzwi,  ktore uprzednio całkowicie zignorowałem, bo widniało na nich logo owej Agencji...

Za drzwiami odkryłem pomieszczenie z 3 biurkami i stolikiem, przy ktorym siedziało 3 gości i.... grało w karty! Wszędzie panował malowniczy nieład... Na mój wstępny tekst o tym, że ludzie w Internecie skarżą się na współpracę z nimi zareagował jeden z facetów - ale szybko się okazało, że był to człowiek od reklamy. Na moje pytanie o GlobalSat wskazano mi jednego z tej trójki, ktory siedział tyłem do wejścia. Na mój krótki opis przykrej sytuacji Kolegów jego jedyną reakcją było przeciągłe "Taaak ? ".

Przyznam się, że w tym momencie postanowiłem zakończyć wizytę, ponieważ:
a) postura i wygląd tego gościa z GlobalSatu sprawiła na mnie wrażenie,
że po swojej wyczerpującej "pracy" w tej firmie dorabia jeszcze jako bramkarz w jakiejś dyskotece,
b) nie będąc osobiście klientem owej "firmy" nie miałem żadnych podstaw
formalnych do dalszych dociekań.

Rzuciłem na odchodnym życzenia powodzenia w tym "biznesie", i dałem
im czas do tej pory na ewentualną odpowiedź na problemy Kolegów.
Jak widać, nie nastąpiła, stąd te moje wypociny...

Reasumując - szczerze współczuję tym, ktorzy stali się ofiarami tej "firmy",
i jeśli macie dość determinacji - proponuję rozpocząć odpowiednie
kroki prawne - być może razem z lokalnymi dystrybutorami...

Pozdrawiam i sugeruję omijać ich w przyszłości szerokim łukiem.

*

Offline TOMAN

• 252
    • http://www.diagnoserwis.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 28, 2005, 01:16:48 »
Reasumując - szczerze współczuję tym, ktorzy stali się ofiarami tej "firmy",
i jeśli macie dość determinacji - proponuję rozpocząć odpowiednie
kroki prawne - być może razem z lokalnymi dystrybutorami...

Pozdrawiam i sugeruję omijać ich w przyszłości szerokim łukiem.[/quote]

Nie raz czytałem na tym forum wiele entuzjastycznych wypowiedzi na temat firmy putin, mnie już sama nazwa odrzucała od niej i jak widać słusznie, nie ulega wątpliwości że putin i globalsat to jedno, przynajmniej takie można wyciągnąć logiczne wnioski.

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 28, 2005, 12:42:55 »
Cytat: TOMAN
Nie raz czytałem na tym forum wiele entuzjastycznych wypowiedzi na temat firmy putin, mnie już sama nazwa odrzucała od niej i jak widać słusznie, nie ulega wątpliwości że putin i globalsat to jedno, przynajmniej takie można wyciągnąć logiczne wnioski.

Nawet więcej, GlobalSat, Putin i agencja rekamowa De Art to jedno :)

De Art

--
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 28, 2005, 12:55:42 »
Jeszcze sie okaze ze servicexx ma cos z tym wspolnego :) W koncu to jego okolica :)) (zart oczywiscie)

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 30, 2005, 11:12:30 »
Cytat: rb_zg
Nawet więcej, GlobalSat, Putin i agencja rekamowa De Art to jedno :)

"super sprzedawca" piotrek_b na allegro też :)

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 30, 2005, 11:51:53 »
Tak naprawdę to zgodnie z obowiązującymi przepisami sprzedawca ponosi (niestety :( ) konsekwencje sprzedaży towaru, który jest uszkodzony lub uległ uszkodzeniu.

Więc wszelkie reklamacje zgłaszane w ramach gwarancji/rękojmi do sprzedawcy powinny byc załatwiane przez niego. Do naprawy/wymiany sprzętu lub zwrotu gotówki włącznie.

Więc pozostaje tylko kwestia upgrade'u ogłoszonego na stronie Globalsata.

A zcy jest on naprawdę niezbędny - zdania sa podzielone (patrz forum gpspassion).

A swoją drogą może warto dać znać Globalsatowi jak dobrą robotę wykonuje ich dystrybutor. Oni na tym punkcie sa dość mocno uczuleni.
Polecam Regulamin forum !!