Maap:
1. W jaki sposób i w jakim miejscu chcesz umieścić laptopa aby nie stanowił zagrożenia dla Ciebie i "siebie"?
ODP1
Zleciłem zrobienie takiego wysięgnika koledze, na którym bedzie spoczywał laptop. Będę miał dobry widok i bedzie podręką a jednocześnie bedzie zabezpieczony przez przemieszczaniem się.
2. Jakiego programu chcesz używać do nawigacji?
ODP2
Odnośnie programu jeszcze nie jestem zdecydowany. Nie zapoznałem się z kosztami oraz jakością ich jakie są +/- każdego. Co proponujecie (głównie na Polske)
3.A co powiesz na takie rozwiązanie?
http://www.globalsat.pl/odbiornik_gps_bu303.phpODP3
Pierwsze chciałem kupić ten model BC303 ale znalazłem na
www.ebay.com model BC307 w cenie 69$ Czyli wychodzi 214zł plus koszty wysyłki ale i tak robie inne zkupy w USA wiec to się zsumuje i dużo nie wyniesie tymbardziej że jest to lekkie.
Niestety nie znalazłem tam nigdzie modelu BC303 i dlateko taki wybór.
Zastanawiam się własnie jak bedzie z odbiorem na tej natenie w karcie?
Od czego zależy dobry odbiór? (Warunki atmosferyczne, przejżystość powietrza, czy też kontakt bez przeszkód z satelitami np: przeszkadzający dach w samochodzie?).
GPS-y
Własnie jeśli bym musiał założyć zewnętrzną antene to juz staje się to drogie i nieopłacalne dla mnie.
Z umiejscowieniem to już nie problem. Antana znajdowała by się na wysokości kokpitu czyli w pobliżu szyby.
Czy wszystkie programy nawigacyjne posiadają komendy głosowe?
Ten link co jest podany w sumie zaspokajający moje potrzeby lecz cena jeszcze mnie troche razi.