MaDuch a ciebie interesuje oprogramowanie do nawigacji po USA? bo sie troche pogubilem/zasugerowalem odpowiedziami...
najwiekszy test oprogramowania do nawigacji masz tutaj:
http://www.pocketgps.co.uk/menu_gpsstreetrouting.php
Nie, nie szukam USA, tylko chcąć niedługo kupić sobie GPS i oprogramowanie szukam czegoś ciekawego, funkcjonalnego i za rozsądne pieniądza. Przeglądam różne strony, trafiam na różne wieści (ten model GPSu, oprogramowanie, które wspomniałem, sprawa Navigo Pro) i zbieram informacji.
Oczywiście wiem, że najważniejsze jest pytanie, a co dla mnie jest ciekawe i funkcjonalne. Pomału zaczynam znać na nie odpowiedź, co nie zmienia faktu, że ostatnio właśnie jest wysyp rozmaitych nowinek, a ja jeszcze nie wiem co naprawdę jest nopwinką, a co mniej lub bardziej czystym marketingiem za wyższą cenę.
Zwłaszcza, że różni producenci część danych rozmaicie podają wręcz inaczej je nazywając.
Zastanawiam się, czy ktoś z doświadczonych forumowiczów/klubowiczów, a jednocześnie doświadczony tester lub użytkownik GPów nie mógłby opracować informacji/tabeli na jakie parametry warto zwracać szczegółną uwagę dokonując wyboru. Bo dla mnie czas cold staru jest nie ważny, bo mogę włączyć GPSa idąc do samochodu. Pozatem nie jest mi on potrzebny natychmiast po ruszeniu, bo do bramy trafię i bez niego, ale właśnie np. SiRF II czy SiRF III - czy to jest duża różnica?? Czy szaleć z kupowaniem tego 338 mającego widzieć ponoć nawet 20 satelitó (które oprogramowanie to "obejmie" czy wystarczy standardowe 12, zwłaszcza, że na podstawie 5 jest już bardzo wiarygodny fix, że o 3 nie wspomnę.
Poza tymbrak mi trochę czysto praktycznych informacji, które nie zawsze wynikają z opisów urządzeń, czy nawet z testów. Tu przykładem może być informacja, że do Fortuny ClipOn BT pasuje bateria od całego mnóstwa Nokii i nie potrzeba sięprzynajmniej na razie martwić, a co zrobić jak stanie się coś z baterią.
Dla ludzi wchodzących w temat część postów, nawet jak ktoś tak jak ja zacznie je czytać niemal o początku, jest niezrozumiałą. Bo coś co dla użytkownika jest oczywiste to dla mnie jest wielka niewiadoma.
No, chyba starczy tych świątecznych życzeń

może przynajmniej część z n ich nie będzie takim włąśnie świątecznym "wishful thinking"!?!?!