Dodanie wlasnego POI/tryb pieszego.

• 7 Odpowiedzi
  • 1427 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dodanie wlasnego POI/tryb pieszego.
« dnia: Listopad 27, 2007, 22:06:35 »
Witam.
Chciałem się dowiedzieć, czy istnieje jakaś możliwość dodania do programów automapa,autopilot,destinator, czy jakikolwiek inny obecnej lokalizacji, jako poi?. Chodzi mi o jaki kolwiek program który działał by jak kompas (w trybie pieszego najlepiej) i po prostu wskazywał kierunek do jakiegoś zapamiętanego punktu np garażu, itp. W ogóle nie jestem zainteresowany zapisywaniem tego jako adresy itp. No np wyobraźmy sobie, że chcemy sobie zapisać pozycję jakiejś ładnego miejsca w lesie, dobrego łowiska na jeziorze itp.

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Dodanie wlasnego POI/tryb pieszego.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2007, 07:24:33 »
praktycznie każdy program ma możliwość dodania POI w punkcie w którym się znajdujemy. Trasę pieszą też można obrać - nie są brane przy wyznaczaniu trasy kierunkowości ulic.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2007, 14:42:50 »
Okay, to może ja czegoś nie czaję. Możesz mi powiedzieć jak dodać takie poi np w automapie, czy destinatorze?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2007, 15:04:44 »
nie uzywam ani AM ani destinatora...mogę Ci to objaśnić jak zrobić to w Igo
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2007, 15:20:12 »
Okay, to może ja czegoś nie czaję. Możesz mi powiedzieć jak dodać takie poi np w automapie, czy destinatorze?

Przede wszystkim zajrzyj do instrukcji. A tak na szybkiego to w AutoMapie przytrzymujesz rysik dłużej w interesującym Ciebie miejscu i z menu, które sie pokaże, wybierasz Dodaj do Ulubione lub Dodaj do POI...

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2007, 16:23:58 »
Rzeczywiscie w automapie da sie to tak dodac. Dzieki za podpowiedz bede jednak sie staral walczyc z innym programem, bo automapa nie ma trybu piszego (a moze nie umiem go wlaczyc?). W kazdym razie prosilbym o instrukcje do destinatora. Co do Igo, to rowniez chetnie dowiem sie jak to w nim zrobic. Na razie nie wgralem jeszcze tego programu, ale jesli bedzie posiadal opcje, ktorych szukam, to chetnie sie na niego przezuce.

*

Offline malypb

• *
  • 84
  • Sprzęt: Samsung i780, Mio 550, NavRoad 430BT, Nokia 330, Nokia 500
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2007, 09:42:56 »
AutoMapa ma zarowno tryb pieszy jak "na azymut". Trzeba zmienic na menu Ekspert i potem w menu Trasa mozna wybrac odp. typ trasy: Piesza lub Przelajowa.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 29, 2007, 12:24:44 »
Tak jak malypb napisał: AutoMapa ma tryb pieszy.
W iGO wystarczy tapnąć na mapę i pojawi się na dole belka-menu i wybierasz 'Dodaj POI".
Ale to wszystko masz w instrukcjach dostarczonych wraz z zakupem programu. Więc dziwią mnie trochę Twoje problemy z tak prostymi rzeczami jak dodawanie punktów POI.....