Czy miał ktoś do czynienia z Mio 168?

• 10 Odpowiedzi
  • 1850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 11, 2004, 13:57:04 »
To jest 300MHz PPC ze zintegrowanym GPS-em, cena średnio atrakcyjna, ale sam pomysł mnie zaciekawił - zostaje wolny slot SD/MMC, nie ma kabli ...
Produkt Mitac'a (?)

*

Offline aigel

• 299
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 12, 2004, 08:29:58 »
Cytat: jacek_wo
To jest 300MHz PPC ze zintegrowanym GPS-em, cena średnio atrakcyjna, ale sam pomyśł mnie zaciekawił - zostaje wolny slot SD/MMC, nie ma kabli ...
Produkt Mitac'a (?)
Tan to MITAC MIO 168 .. powinienem mieć niedługo, to podziele sie wrażeniami..

Aigel

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 12, 2004, 08:39:30 »
Chyba się pospieszyłem z tym pytaniem ;)

Szokujące jest dla mnie to, że w Polsce już to jest w sprzedaży - www.jamicon.pl, a na expansys jeszcze nawet nie ma ceny, można się na razie zapisać w kolejkę :) :)

Byłem pewien, że na zachodzie to już od dawna znany produkt, a to jest całkiem "gorący" towar!

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2004, 21:11:52 »
Cytat: jacek_wo
Chyba się pospieszyłem z tym pytaniem ;)

Szokujące jest dla mnie to, że w Polsce już to jest w sprzedaży - www.jamicon.pl, a na expansys jeszcze nawet nie ma ceny, można się na razie zapisać w kolejkę :) :)

Byłem pewien, że na zachodzie to już od dawna znany produkt, a to jest całkiem "gorący" towar!

Jest też w Polsce dostępny pod inną marką - jako Yakumo Delta 300 GPS!
To jest dokładnie ten _sam_ PDA! Różni się jedynie plakietką na obudowie
O tutaj:

http://www.ixpert.pl/index.php?p=pokaz_produkt&nr=80

za 1599 zł brutto.

Kupiłem, używam w autku z zewnętrzną anteną Haicom-a (do dostania w Polsce bez problemu raczej) i Automapą XL.

Sprzęcik jest po prostu rewelacyjny. Jedyne czego mi w nim brakuje do wbudowane: BT i WiFi, ale cóż.. to by podniosło cenę.

GPS wewnątrz działa na chipsecie SiRF i jest wykrywany przez oprogramowanie bez problemów (Automapa, OziExplorer CE, inne).

Na uwagę zasługują:
- świetny ekran (bardzo jasny!),
- doskonały głośnik (przy głośności 50% słychać komunikaty automapy w Garbusie, w którym dodatkowo jeździ dwójka dzieciaków jeszcze),
- ładowarka samochodowa w komplecie,
- długa praca na bateriach.

Obsługuje karty SD/MMC do 1GB, więc naprawdę wypas. Używam już od kilku tygodni - polecam.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 03, 2004, 20:24:57 »
Jestem laikiem w tej dziedzinie i zamrzyło mi się kupić palmtopa z GPS .
Najtańszym wydaje się być właśnie Yakuma Delta 300 .
Co oprócz map (jakie na Polske i Europe ??) musze dokupić ?

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2004, 09:23:22 »
Musisz - według mnie koniecznie dokupić pamięć, ta w nim nie starcza, pozatym jakiś pokrowiec jeśli zamierzasz nosić, jeśli chcesz słuchać mp3 to dodatkowo słuchawki. Pozatym bardzo polecam, jestem zachwycony tym sprzętem.

Mały spam - sprzedajemy Yakume ze zniżką dla klubowiczów. Możliwość w Warszawie dostawy - sklep@pit-computers.com.pl lub 0 608 613 613.

Pozdrawiam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 04, 2004, 09:35:38 »
Jak dobrze pojdzie to w tym miesiacu bedzie test tego PDA na PDAclub.pl

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 05, 2004, 16:58:13 »
tylko cena tego cacka wcale taka cudowna nie jest, licząc jego możliwości. W sumie to dosyć stary PDA, z jednym czytnikiem kart, bez BT, antena GPS dosyć mocno go pogrubia.
Biorac pod uwage, że za 900 zl można znaleźć coś na kształt Looxa 600 (choć niekoniecznie dokładnie to), z BT i dwoma czytnikami kart, a za 500 zl GPS w postaci karty CF....
HP sprzedaje za 1800 (choć coś mi świta że netto :() zestaw z 1940 + GPS/BT + Automapa Polska 50k. W sumie to ciekawszy zestaw za niedużo więcej - jeżeli liczyć zakup Automapy.

*

Offline ViPeR

• 20
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 22, 2004, 15:52:17 »
Witam.
Nabyłem właśnie YAKUMO DELTA 300 GPS za 1435,00 w internetowym sklepie : acris.pl  ----> link: http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=79

Cenę uważam za rozsądna i sprzęt sprawdza się REWELACYJNIE nawet bez zewnętrznej anteny !!!

Dodam jeszcze że obecnie w sieci sklepów VOBIS jest promocja na Automapę przy kupnie IPAQ4150  i można Mape 50k kupić za 69zł.
Więc jeśli znajomy się szykuje do kupna PDA to można zdobyć mapę za super pieniądze !!! (ps. mnie tak się udało).Dokupiłem jeszcze GOP i tym sposobem za 228zł mam mapy które potrzebowałem.

Reasumując moja nawigacja kosztowała 1663zł (PDA z GPS + mapy) + 100zł uchwyt.
Więc całość 1763 zł ----------> chyba najlepsza opcja jaką znalazłem.

Po testach podziele się szczegółami z pracy tego PDA

Pozdrawiam ViPeR

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 22, 2004, 18:34:14 »
Wydaje sie ze PDA z wbudowanym GPS-em moze sie cieszyc nie mniejsza (jesli nie wieksza) popularnoscia jak palmtofon.

*

Offline korrek

• 346
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 23, 2004, 10:10:58 »
Kiedy inni producenci wpadną na ten pomysł aby zblokować w jwdno urządzenie GPS +PDA?