Dlaczego VisualGPSce brak com 5,6,7 ?

• 13 Odpowiedzi
  • 1370 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline khak

• 768
« dnia: Czerwiec 08, 2006, 14:34:47 »
W zwiazku z tym jaka przydatnosc dla Wizarda,jezeli ten lapie polaczenia z gps tylko com na 6 lub 7 . VisualGPSce  jest paradoksalnie pozbawiony tych comow. czy ktorys z kolegow  zglebial ta zagadke ?

*

Offline bar7ek

• 291
    • http://gps.geosolutions.info
Re: Dlaczego VisualGPSce brak com 5,6,7 ?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2006, 16:06:29 »
Albo masz zajety ktoryś z portów albo coś namącone w systemie
Generalnie wszystkie powinny być widoczne

U mnie 6 nie ma bo jest zajęty przez virtualport dla QUE (prawdopodobnie to port wychodzący). Gps przychodzący działa na porcie 7 i port widać. I 9 też jest wykorzystywana przez virtualport i też jej nie ma (nie ma bo nie włączyłem gpsproxy z wirtualnymi portami).
Sprawdziłem po uruchomieniu gpsproxy i jest komplecik (bez gpsproxy i virtualport teżtak powinno być).

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2006, 18:43:46 »
Dziekuje za prezentacje .  Sprawdzilem u siebie ,nie mam zadnych dodatkkowych programow. Nie bardzo tez widze sens instalowania virtuagps  ,nie pokazuje comow i psuje humor:)  Paisze to dlatego ze kiedys na pozyczonym GPS nie bylo problemu z zainstalowaniem na jakis wolny port, a w przypadku GPS Nokii jest zupelny nie uzasadniony bajzel. LD-3W instal. sie na com 6 a AM i visualgps go nie widza

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2006, 00:02:11 »
Zrobilem HR i visualGPS nadal nie widzi comow  5,6,7  .  Zainstalowalem AM  i  sparowalem gps Nokii ,nic z tego.  Czy ktos ma jakies pomysly ?  Gdzie popelniam blad ?

*

Offline boruta

• **
  • 120
    • http://www.escop.com.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 09, 2006, 00:47:47 »
ja wybieram ser:07 lub ser:06.. nie pamietam ktory port zarezerwowalem dla nokii i dziala... tez nie mam com 6 i 7 w virtualgpsce... ale na ser:07 dziala wiec sprobuj. pisales maila ze przelacza na com 0.. hmmm.... ale poprobuj jeszcze..
w dodawaniu sprzetu bluetooth sa zakadkiL tryb.. no oczywiscie wlaczony blueetooth, urzadzeia- nokia LD-3W ze znakiem zapytaniaw zoltym kolkiem.. i porty com... tam port wychodzacy zrobiony na nokiee ld-3w i wybrany com7.... czyli najpierw wykrylo sprzet.. dodalem, utworzylem  polaczenie ze sprzetem (00000 kod) nastepnie dodalem porty.... uruchomilem virtuala... io wczesniej AM  nie ruch/szało ... co tez dziwne.... uruchomilem virtuala, cos zaskoczylo i od tej wiekopomnej chwyly działa ta tajemnicza machina... lecz widac..... niektore modele sa jeszcze bardziej tajemnicze i zamkniete w sobie.... zawsze zostaje zwrot sprzetu o ta nawigacja jest nie tylko dedykowana do telefonow .. czy telefonow nokia tylko do: telefonow, palmtopow, komputerow klasy PC albo idz do serwisu nokii, rzuc im to diabelstwo i mów: poprosze o uruchomienie a jak nie to poprosze gwarancje czy cos... bo w koncu to musi dzialac.... placi sie kupe kasy za maly odbiorniczek wiec ma dzialac !

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 09, 2006, 10:46:28 »
nie chcialbym sie poddawac ale jestem zmuszony sprzedac ta nokie. juz nie mam czasu zeby siedziec I dlubac przy niej. kupilem ja w wawie w sklepie ktory sprzedaje na Allegro wiec o zwrocie nie ma mowy, nie przyjma :(

*

Offline mrh

• 15
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2006, 15:28:10 »
mam identyczną sytuację z moim m3000 i holux-em 236. am smiga po com6 a w visualgps brak takiego portu... wina leży po stronie spv. zmiana odbiornika tego nie zmieni. takie jest moje zdanie... tym bardziej że w sumie jest on sprawny. wyjeżdżam na weekend i będę miał czas to popróbuję powalczyć z tą sprawą.

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 10, 2006, 00:25:19 »
no coz.... u mnie nie chodzi na zadnym comie nawet jak nie wlaczam visualg.  Odbiornik jest sprawny, jestem dzis w Krakowie I jak na TT to pokrycie lepsze niz w AM ,przynajmniej jest ulica z moim hotelem czego w AM nie ma. TT odpalony oczywiscie na 6630.

*

Offline khak

• 768
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 10, 2006, 00:43:26 »
no coz.... u mnie nie chodzi na zadnym comie nawet jak nie wlaczam visualg.  Odbiornik jest sprawny, jestem dzis w Krakowie I jak na TT to pokrycie lepsze niz w AM ,przynajmniej jest ulica z moim hotelem czego w AM nie ma. TT odpalony oczywiscie na 6630.

*

Offline mrh

• 15
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 15, 2006, 23:21:33 »
wgrałem najnowszy rom aku 2.3 era i sytuacja bez zmiany. program nie widzi portów com 5,6,7,8 a gps mogę sparować tylko na porcie 6 i 7. mam na com 6 i auto mapa działa. ma ktoś pomysł co z tym począć?

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 10, 2006, 13:28:45 »
Tez mam taki problem z VisualGPS - brak com 6,7! Komuś udalo się coś z tym zrobić?

aaaa... Qtek 9100 i Nokia LD-3W (czy jakoś tam). Jak do tej pory wszystkie programy w tym Automapa śmiga bez problemu na 6.

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 10, 2006, 19:03:19 »
Na VisualGPSce wybiera się SER z tym numerkiem, na którym porcie jest sparowany GPS (COM6 -> SER06 itd.).
Jak nie działa w AM, to trzeba usunąć GPS z urządzeń BT -> teraz najlepiej Soft reset lub usunąć wszystkie programy uruchomione z pamięci -> sparować GPS -> ustawić port -> w AM ustawić port i powinno śmigać. Czasami się tak wiesza (mój przynajmniej).  :mysli:
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 10, 2006, 19:46:04 »
dzieki, pieknie smiga a mi wstyd ze nie wpadlem na to :)

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 17, 2006, 01:36:30 »
Witam. U mnie ten sam problem brak portów  :worried:
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....