Czy warto?

• 5 Odpowiedzi
  • 857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline old_

• *
  • 92
Czy warto?
« dnia: Styczeń 21, 2005, 01:43:26 »
witam

czy warto w to się pchać? może ktoś posiada i podzieli się uwagami?

pozdr.

old_ /hx4700/

[Dodano: 2005-01-21 01:46:37]
ech.. zapomniałem dodac link http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39782565

*

Offline waflo

• 334
Czy warto?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2005, 01:12:52 »
Jak najbardziej TAK ! Posiadam taki odbiornik i jestem bardzo zadowolony. Ma go rowniez kilku z moich znajomych i nie spotkalem sie z zadnymi negatywnymi opiniami. Odbiornik jest naprawde bardzo maly (jak pudelko zapalek, tylko troszke grupszy), sciaga sygnal super...ja osobiscie nie znalazlem w nim zadnych mankamentow.

Pozdrawiam

.....aha zapomnialem dodac ze ten GPS dziala mi rowniez z komorka, nie tylko z PDA
...no i cena poza aukcja to 540 zl

Czy warto?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2005, 08:51:36 »
Cytat: waflo
Jak najbardziej TAK

.....aha zapomnialem dodac ze ten GPS dziala mi rowniez z komorka, nie tylko z PDA
...no i cena poza aukcja to 540 zl

Zapomniałeś dodać, że to Twoja aukcja ... ;)

*

Offline waflo

• 334
Czy warto?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2005, 16:27:35 »
...skoro podaje cene poza aukcja to chyba logiczne, ze je sprzedaje...poza tym nick jest taki sam na forum jak i na allegro wiec nie trzeba byc geniuszem aby to polaczyc ;)

Czy warto?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 27, 2005, 00:12:53 »
Mam GPS Polstar od tygodnia.  BT dziala  OK. Cold start czasem trwa troche dluzej niz w instrukcji ale generalnie jestem zadowolony. Duzo wiecej problemow z automapa ale to nie w tym dziale.

*

Offline waflo

• 334
Czy warto?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2005, 14:44:32 »
Ja osobiscie zauwazylem taka dziwne zaleznosc:
Gdy uruchomie odbiornik Polstara przy dobrym widoku nieba, po pewnym czasie uzyskam GPS FIX, potem wylacze odbiornik i gdy go ponownie wlacze startuje juz w trybie HOT START i ustala pozycje w kilka sekund. Tak to powinno dzialac i tak dziala.
Problem pojawia sie gdy uruchomie odbiornik np w pokoju, Polstar usilnie stara sie cos zlapac ale nie daje rady. Gdy go wylacze i wlacze ponownie przy pelnym widoku nieba to start zajmuje mu dosc dlugo. Wyglada to tak jakby podczas wlaczenia w pokoju odbiornik zapamiatal w pamieci jakies nieprawidlowe dane i przy kolejnym wlaczeniu probuje  je wykorzystac do HOT START (co mu sie oczywiscie nie udaje). Po pewnym czasie odbiorik sam przerzuca sie w COLD START i od nowa "czyta" wszytko z nieba. Dlatego taki start zajmuje mu sporo czasu. Mozna z poziomu PDA (i programu testujacego) wymusic na nim COLD START od razu....wowczas bedzie szybciej.