Nokia N70 i odbiornik GPS

• 4 Odpowiedzi
  • 904 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 23, 2006, 11:15:32 »
Posiadam palmtopa MIO169 z karta Kingstona 1GB i TomTomem

Za kilka dni przesiadam się na smartfona Nokia N70, w zwiazku z tym mam kilka pytan
1) czy karta MMC bedzie kompatybilna z N70
2) czy TomTom bez problemu zainstaluje sie/aktywuje sie na N70 jesli mam juz aktywowany/zainstalowany na Mio169 (mam oryginal),  
3) jaki odbirnik GPS na bluetooth wybrac, bede uzywal nawigacji tylko w aucie , odbiornik bedzie mogl byc caly czas zasilany z akumulatora?

Pozdrawiam

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Re: Nokia N70 i odbiornik GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2006, 11:55:07 »
Cytat: "batory75"
2) czy TomTom bez problemu zainstaluje sie/aktywuje sie na N70 jesli mam juz aktywowany/zainstalowany na Mio169 (mam oryginal),

To są dwa różne programy (TTN, TTN Mobile). Bez szans.

3) jaki odbirnik GPS na bluetooth wybrac, bede uzywal nawigacji tylko w aucie , odbiornik bedzie mogl byc caly czas zasilany z akumulatora?

Np.:
Holux GPSlim 236
G-Spase GS R-238

Re: Nokia N70 i odbiornik GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2006, 17:28:07 »
Cytat: "Moi"

To są dwa różne programy (TTN, TTN Mobile). Bez szans.

Dziekuje za odpowiedz, widzialem Twoje inne posty, jestes specem w tej dziedzinie.
Przeczytalem mozliwie duzo postow z tego forum aby zglebic temat, ciagle sa jednak watpliwosci...

Nawigacji uzywam przewaznie w Niemczech, Beneluxie i Francji, Polska jest dla mnie wazna ale nie najwazniejsza wystarcza mi 18%
Juz wiem ze musze kupic TTN Mobile ale...:
1) czy musze go obligatoryjnie kupowac w oryginalnym zestawie (http://www.tomtom.com/products/product.php?ID=208&Language=1 ) z karta pamieci 1GB i odbiornikiem GPS?
2) Czy jest mozliwosc zakupu samego programu + mapy. a  odbiornika GPS i karty pamieci oddzielnie?

Wnioskuje po niektorych postach ze tak, dlatego ze ludzie pisza o TT
Mobile i roznych odbiornikach GPS, czyzby ci mieli "piraty" ?

Czy TomTom Mobile nie ma Polski, wnioskuje po stronie http://www.tomtom.com/products/section.php?ID=208&Section=189&Language=1  ?

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2006, 21:41:48 »
Chyba jednak mozna kupic oodzielnie TTN Mobile czego dowodem jest ta aukcja http://cgi.ebay.de/TOMTOM-MOBILE-5-NAVIGATOR-5-Maps-of-Europe-DVD_W0QQitemZ7236110201QQcategoryZ87416QQrdZ1QQcmdZViewItem

i wcale nie wychodzi to az tak drogo

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:31:16 »
Nie wychodzi drogo? Wychodzi tanio, jak za barszcz...

Dziwna trochę ta oferta na eBayu. Nie mam z tym serwisem doświadczeń, ale gotów byłbym uwierzyć w jej prawdziwość. Gość sprzedaje trochę mydło i powidło, choć z jednej branży, ale ma niemal same pozytywy, większość za sprzedaż.
Widziałem też aukcje TTM5 po 92 EUR u tego samego gościa (5 szt.).

Może to nie jest przewałka...?

Tak czy inaczej, to pierwsza aukcja, na której widzę TTM5 solo (bez odbiornika TomToma, który nb. nie cieszy się rewelacyjną sławą, mimo SiRF III).
Gdybym potrzebował, może bym się skusił...