GPS w PDA dla lotnictwa

• 4 Odpowiedzi
  • 701 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Janko

• *
  • 59
GPS w PDA dla lotnictwa
« dnia: Marzec 27, 2006, 20:22:54 »
Czesc,
Najwyrazniej jestem dosc zmeczony, bo nie moge znalezc tematu o nawigacji w powietrzu.
Czy ktos bylby laskaw podrzucic link do tematu, a w innym razie nieco go rozwinac?

-Jakie parametry powinien miec taki GPS (czy kazdy sie nada - mowie o urzadzeniach BT)?

-Jakie oprogramowanie?

Janko

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3

*

Offline sudnia

• **
  • 126
GPS w PDA dla lotnictwa
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2006, 21:58:49 »
Ja używam MDA III automapy (świetna szczegółowość ale niestety bez trzeciego wymiaru) i gps globalsat 338,
ponadto mam zamiar zamontować program z nawigacją do VFR który widziałem w newsach na stronie dlapilota.pl i chyba zdecyduję się na wersję płatną z wysokiej jakości mapami (pocketFMS)

*

Offline Janko

• *
  • 59
GPS w PDA dla lotnictwa
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2006, 11:07:27 »
Ok, dzieki za odpowiedz!
Wkrotce cos wybiore i bede testowac ;).

Janko

E-11 i GPS CFI
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 06, 2006, 23:33:46 »
Witam. Posiadam PDA Casioopeia E-11 (starszy model z monochrom. wyświetlaczem) i odbiornik GPS na CF I GM-270. PDA posiada wejście na CF I, ale nie umiem to skonfigurować. Jak włożyłem GPS to żadne kontrolki sie nie paliły. Prosze o pomoc jak to uruchomić. Niewiem - może ten PDA jest tak stary, że nie współpracuje z GPS na CF I. Jestem pilotem szybowcowym i potrzebuję tego urządzenia. Program GPS szybowcowy jest programem bardzo prosty i z tego co wiem to nawet prymitywniejsze PDA go obsługują. Chciałbym tez prosić o pomoc w sparwie jak uruchomić irde. Mam w swoim kompie irde ale nie wiem jak skonfigurować to wszystko żeby można było pracować PDA z kompem przez irde.

Pozdrawiam Janusz Golinkiewicz