Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Nawigacja GPS
Nawigacja GPS - ogólnie
GPS w PDA dla lotnictwa
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
GPS w PDA dla lotnictwa
4 Odpowiedzi
701 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Janko
59
GPS w PDA dla lotnictwa
«
dnia:
Marzec 27, 2006, 20:22:54 »
Czesc,
Najwyrazniej jestem dosc zmeczony, bo nie moge znalezc tematu o nawigacji w powietrzu.
Czy ktos bylby laskaw podrzucic link do tematu, a w innym razie nieco go rozwinac?
-Jakie parametry powinien miec taki GPS (czy kazdy sie nada - mowie o urzadzeniach BT)?
-Jakie oprogramowanie?
Janko
Moi (Adam Kubicki)
6498
GPS w PDA dla lotnictwa
«
Odpowiedź #1 dnia:
Marzec 27, 2006, 21:49:12 »
http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=200760&highlight=#200760
sudnia
126
GPS w PDA dla lotnictwa
«
Odpowiedź #2 dnia:
Marzec 27, 2006, 21:58:49 »
Ja używam MDA III automapy (świetna szczegółowość ale niestety bez trzeciego wymiaru) i gps globalsat 338,
ponadto mam zamiar zamontować program z nawigacją do VFR który widziałem w newsach na stronie dlapilota.pl i chyba zdecyduję się na wersję płatną z wysokiej jakości mapami (pocketFMS)
Janko
59
GPS w PDA dla lotnictwa
«
Odpowiedź #3 dnia:
Marzec 28, 2006, 11:07:27 »
Ok, dzieki za odpowiedz!
Wkrotce cos wybiore i bede testowac
.
Janko
jgolin
7
E-11 i GPS CFI
«
Odpowiedź #4 dnia:
Maj 06, 2006, 23:33:46 »
Witam. Posiadam PDA Casioopeia E-11 (starszy model z monochrom. wyświetlaczem) i odbiornik GPS na CF I GM-270. PDA posiada wejście na CF I, ale nie umiem to skonfigurować. Jak włożyłem GPS to żadne kontrolki sie nie paliły. Prosze o pomoc jak to uruchomić. Niewiem - może ten PDA jest tak stary, że nie współpracuje z GPS na CF I. Jestem pilotem szybowcowym i potrzebuję tego urządzenia. Program GPS szybowcowy jest programem bardzo prosty i z tego co wiem to nawet prymitywniejsze PDA go obsługują. Chciałbym tez prosić o pomoc w sparwie jak uruchomić irde. Mam w swoim kompie irde ale nie wiem jak skonfigurować to wszystko żeby można było pracować PDA z kompem przez irde.
Pozdrawiam Janusz Golinkiewicz
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »