Bluetooth GPS i WM5

• 3 Odpowiedzi
  • 730 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Fatso

• 35
Bluetooth GPS i WM5
« dnia: Kwiecień 03, 2006, 21:13:41 »
Problem jest taki:

Jak uruchomie jakikolwiek program do nawigacji, to paruje mi sie z antena, po wylaczeniu i wlaczeniu chce sie parowac ponownie, pomimo tego ze juz zostalo sparowane wczesniej ....

Ktos ma jakis pomysl ???

ps. GPSgate nie dziala na WM5

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Bluetooth GPS i WM5
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2006, 23:58:31 »
Zdublowany post z działu AutoMapa usunąłem (niezgodne z Regulaminem).

Co to znaczy: chce się parować ponownie?

*

Offline Fatso

• 35
Bluetooth GPS i WM5
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2006, 17:01:46 »
wiedzialem ze tak bedzie :P

ale nic od poczatku.

Uruchamiam bluetooth settings, wykrywam antene, podaje pass, zaznaczam SPP 1, nastepnie wybieram "new outgoing port" ustawiam com8  na GPS-BT100.

Po tym uruchamiam automape, dziala poprawnie.
Nastepnie wylaczam nadajnik, polaczenie z antena nadal istnieje. Wlaczam AM i w tym momencie dostaje info, ze GPS-BT100 chce sie z palmem polaczyc, a nie jest autoryzowane.(!!!) patrze w setting a tam jak byk wszystko jest, no ale nic, daje Tak, chce zeby sie polaczyl. Wtedy ginie polaczenie, a konfiguracja odbywa sie od nowa.

Problem pojawia sie rowniez przy soft resecie, wylaczeniu/wlaczeniu palma. Natoiast nie wystepuje w TOMTOM5 i DestinatorPN. Probowalem roznych rozwiazan, szukalem w necie ( kilka osob ma taki sam problem) jednak nie znalazlem jak narazie zadnego sposobu, zeby moc normalnie uzywac AM. Przed kazdym uruchomieniem AM musze po prostu od noac autoryzowac antene z palmem.

*

Offline Fatso

• 35
Bluetooth GPS i WM5
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 07, 2006, 14:03:22 »
no i znalazlem rozwiazanie....

przy ustawianiu new outgoing port nalezy wylaczyc opcje: use secure connection