Uchwyty Pro Clip - gdzie dystrybutor?

• 6 Odpowiedzi
  • 880 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« dnia: Wrzesień 18, 2005, 18:39:05 »
Kto prócz firmy Bajtel jest ich dystrybutorem w Warszawie?
Poszukuję uchwytu do Forda Ka (ma pionowe kratki nawiewu), a Bajtel nie ma go w ofercie.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2005, 23:28:14 »
Uchwyt Pro Clip, to produkt firmy Brodit. A jej dystrybutorem jest (chyba m.in.) właśnie Bajtel... I co, nie chcą Ci sprzedać takiego uchwytu??? Jak to nie mają w ofercie? Może trzeba go zamówić i poczekać? Tak było w moim przypadku - wybrałem i zamówiłem uchwyt, zdaje się, że wpłaciłem zaliczkę i po ok. 2 tyg. zamówienie zostało zrealizowane...

BTW: spytaj może w Unicomie.

P.S. Brodit nie oferuje uchytu do Forda Ka na kratki wentylacyjne... :(
Pozdrawiam,
biblo

*

• 6498
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 19, 2005, 05:35:45 »
Właśnie ze względu na pionowe lamelki, nie mogę zamontować w kratkach wentylacyjnych tego ustrojstwa:
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=21834

Brodit ma Pro Clipy do Ka w dwóch rodzajach: do montażu koło radia i koło środkowych kratek nawiewu (pod plastik). Mnie (a właściwie - Żonie) jest wszystko jedno - choć lepsze chyba te koło kratki, ale żaden z tych wariantów mocowań nie jest wylistowany w ofercie f. Bajtel.

Być może, jak piszesz, trzeba zamówić i poczekać. Poszperam też w Unicomie.
Dzięki za radę.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2005, 10:49:56 »
Cytat: Moi
Kto prócz firmy Bajtel jest ich dystrybutorem w Warszawie?
Poszukuję uchwytu do Forda Ka (ma pionowe kratki nawiewu), a Bajtel nie ma go w ofercie.

1. Ja kupowałem kiedyś ProClipa do Bravy i do 406-tki, choć nie było ich na stronie Bajtela jak podałem numery katalogowe ze strony Brodita, to Bajtel je ściągnął. Czekąłem pewnie ze 2 tygodnie no i cena bodaj 95 PLN.

2. Zanim zamówisz, zrób sobie symulację umocowania na takim proclipie, tego co masz do zamontowania. Ja tego nie zrobiłem i dziś żałuję - choć ten do 406 jest akurat i mam tam zamocowany 2210 w uchwycie z carkitu TomToma, proclipa do bravy nie zamontowałem - nie nadaje się do podwieszenia pocketa, od biedy można zamocować uchwyt do komórki - mocno zasłania i uniemożliwia korzystanie z fabrycznego radia. Dlatego do Bravy kupiłem konsolkę Kudy - fotki są w wątku "samochodowym".

*

• 6498
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2005, 11:14:49 »
Tylko, widzisz, nijak nie mogę wirtualnie zasymulować mocowania, bo obraz dostępny jest tylko taki:
http://w3.easytrade.net/brodit_shop/product.dip?item=632354&fid=1251248

Ten do radia już jest trochę lepszy:
http://w3.easytrade.net/brodit_shop/product.dip?item=1227737&fid=1252500

Dlatego wolałbym to obejrzeć (pomacać) na żywo i przymierzyć uchwyt do Pro Clip'a, zastanowić się jak te dwie części połączyć (przykleić?).
Z obrazków ani z opisów niezbyt wiele wynika.

Tak w ogóle, to sam uchwyt jest może i fajny, ale mnie schodzi ze 30 sekund, żeby umocować iPAQa 3970 w uchwycie (trafić slotem serial portu we wtyczkę wystającą z podstawki uchwytu).
Na razie wisi sobie na "gęsiej szyi", ale pasażer zobowiązany jest do asekurowania całości na wypadek nieuchronnego odspojenia przyssawki od przedniej szyby. Pytanie tylko na której z nierówności drogi to nastąpi...

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2005, 14:13:52 »
Pisząc o symulacji, miałem na myśli faktyczne przymierzenie uchwytu z iPAQiem do miejsca w którym ewentualnie bedzie zamontowany ProClip - sam ProClip ma jakieś 4 cm szerokości i 10-12 wysokości.
To powinno pozwolić ocenić, czy można tam wogóle sensownie zamocowac iPAQa - czy tak jak u mnie, co najwyżej małą komórkę?

Co do samego uchwytu - radze zainwestować w Brodita (np. taki http://w3.easytrade.net/brodit_shop/product.dip?item=1241831&fid=1242029 ) - nie ma problemu z montażem do ProClipa, można uchwyt "przegubowo" regulować - pochyleni i kąt widzenia, no a wstawienie pocketa trwa 1 sekundę.

*

• 6498
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2005, 15:15:55 »
Ja mam właśnie takiego Brodita dla siebie do 5550, ale zapłaciłem za niego ponad 1.000 PLN, a Żonie chciałem tanim kosztem... ;)
Za ten zapłaciłem coś ze 160 PLN i uznałem, że cena koresponduje z wartością 3970 (nie powinien być uchwyt droższy od PDA).
Jest jeszcze wyjście w postaci uchwytu "wkładanego" do pojemnika na puszki, ale co to za komfort, kiedy ekran można obserwować tylko patrząc prawie pod nogi.
Mój Brodit na razie leżakuje, czekając na nowe auto (a raczej na pieniądze nań), może jak mapy CEE w Destinatorze PN okażą się dobre, to zdecyduję się na Palmaxa i odstąpię Żonie Brodita.