Bateria w Acerze n35 GPS

• 5 Odpowiedzi
  • 673 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria w Acerze n35 GPS
« dnia: Lipiec 15, 2005, 23:33:58 »
Mam małe pytanko ? Kupiłem kilka dni temu Acera n35 GPS i bateria podczas używania GPS-u wytrzymuje 2,5 godziny. Czy to dobry wynik czy raczej muszę go reklamować ?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Bateria w Acerze n35 GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2005, 09:03:33 »
Nawet jesli ustawiles podswietlanie na max to raczej troche malo... oto jak radzi sobie Mitac Mio 168 (cytat z jego testu):

Test 3 - Nawigacja satelitarna z Automapą
- procesor pracujący na 300MHz
- bateria w pełni naładowana, bez automatycznego wyłączania palmtopa
- głośność ustawiona na maksimum skali
- podświetlanie również na maksymalnym poziomie, bez automatycznego wyłączania
- poza Automapą v3.5 pracuje tylko Battery Monitor
- włączony moduł GPS, a PDA umieszczony pod szybą (zwykła, nie ogrzewana)
- niemal cały czas jazda po mieście z małymi przerwami, w czasie których palmtop był wyłączany
- wynik: 4 godziny i 30 minut

*

Offline ao

• **
  • 121
Bateria w Acerze n35 GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2005, 11:24:39 »
Z Acerem i Mio przejechałem po kilkaset kilometrów - wyłącznie z włączonym GPS i bez ładowarki samochodowej. Obydwa zawsze leżały na przednim fotelu pasażera (AutoMapa, głośność i podświetlanie na max., samochód bez ogrzewanej przedniej szyby).
Bateria w Acerze trzymała około 3 godzin, w Mio zawsze trochę ponad 4 godziny. Czasy te nieznacznie się przedłużają, jeżeli robi się krótkie przerwy (wyłącza palmtopa) - bateria zawsze krócej trzyma przy ciągłym używaniu (stąd pewnie 4,5 godziny w teście). Aby testy były porównywalne baterie powinny pracować bez przerw, a to nie zawsze jest możliwe.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Bateria w Acerze n35 GPS
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2005, 15:12:21 »
Tylko ze te przerwy mialy moze po 5 minut (wejscie do sklepu i powrot) i bylo ich moze z 3.

Bateria w Acerze n35 GPS
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2005, 23:08:55 »
Wszystko mam włączone na maxa. Szyba przednia ogrzewana."Jadźka" nadaje non stop, dziób jej się nie zamyka(jak to babie).
Może dlatego tylko tyle trzyma bateria.

*

Offline ao

• **
  • 121
Bateria w Acerze n35 GPS
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 16, 2005, 23:58:06 »
2,5 godziny to wynik nie tak bardzo odbiegający od osiąganych przeze mnie około 3.
Podczas jazdy i tak zalecane jest korzystanie z ładowarki samochodowej - ja tego nie robię bo zabawki (i Acer i Mio) nie są moje i ładowarek najczęściej nie mam.