Najbardziej pasowałoby mi rozwiązanie jakie jest w Rikaline 6033 ale chciałbym chyba jednak coś na SIRF STAR III. Czy ktoś zna jeszcze jakiś odbiornik z auto-startem??
Mysle ze RFMD (czyli to co jest w Rikaline 6033 i paru innych odbiornikach) bedzie nie gorszy od SiRF III (uzywalem obu, i choc obecnie mam SiRF III w sumie nie mialbym nic przeciwko powrotowi do RFMD)
Jesli to Ci nie pasuje to zostaja trzy wyjscia:
1. Podlaczona na stale Nokia LD-3W, ktora po wylaczeniu komunikacji BT z palmtopem wchodzi w stan uspienia (nie szuka sygnalu, pobiera bardzo malo mocy = male obciazenie akumulatora samochodu (ostatnio pojawila sie wersja "v.2")
2. kablowa "mysz" GPS schowana gdzies w samochodzie (ja mialem pod deska rozdzielcza, ale mozna np. pod plastikowym podszybiem miedzy szyba a maska samochodu (o ile taki fragment jest w Twoim pojezdzie), tudziez na dluzszym kablu przeciagnac na tyl samochodu - rozwiazanie mialem, w przypadku Palma dzialalo swietnie, natomiast mocno kulalo z pocketem (Asus A730W)
3. Podlaczyc zasilanie GPS'a pod instalacje radia, pod PIN ktory odpowiada za automatyczne wylaczenie radia po wyjeciu kluczyka ze stacyjki (takie rozwiazanie mam w tej chwili u siebie.) przy czym IMO najlepiej to dziala albo w zestawieniu z GPS ktory dziala rowniez przy podlaczonym zasilaniu ale bez baterii, albo w przypadku rozwiazania takiego jak w GPS z p.1.