Jaka nawigacja poza AM ?

• 2 Odpowiedzi
  • 866 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dplus

• 11
  • Sprzęt: Toshiba G900
Jaka nawigacja poza AM ?
« dnia: Listopad 17, 2008, 21:22:23 »
Mam AM5, strasznie tego żałuję. Przegania mnie często przez absurdalne wiochy i dziury, nie potrafi korzystać z obwodnic.
Zdaje mi się, że stary Tom Tom robił mi znacznie mniej takich niespodzianek.

Czy jest jakaś nawigacja która jest bardziej inteligentna i nie przegania przez lasy żeby było tylko krócej? Zaznaczam, że AM jest tępa w każdym trybie jaki wypróbowywałem.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Odp: Jaka nawigacja poza AM ?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2008, 22:15:33 »
Oczywiście nie ma takiej nawigacji, a opinia, że stary TT wogóle się do czegoś nadawał, to chyba żart. Jeśli brak JAKICHKOLWIEK dróg lokalnych poza większymi miastami ma być gwarancją wyznaczania tras tylko po drogach głównych (krajowych) to ja za taką nawigację dziękuję ;) Jak tylko pojawiły się mapy do TT z lepszym pokryciem Polski (tt7 i 8 ), to zjawisko "prowadzenia na manowce" przez TT zdecydowanie przybrało na sile. Czyli coś za coś - albo duże pokrycie drogowe, z możliwością "objeżdżania" korków i blokad bocznymi drogami, ale z przypadkami jazdy "leśnym duktem", albo nawigacja która prowadzi tylko drogami krajowymi, ale z którą nawet do Wieliczki nie dojedziesz (stary TT). Nie znam oczywiście wszystkich programów (używam na codzień Automapy i Destinatora), ale miałem wątpliwą przyjemność używania Igo (zainstalowany fabrycznie w jednej z nawigacji) i krótko MapaMap z Larka. Wszystkie mają podobne błędy i niestety nie są idealne.
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 09:14:44 wysłana przez angler22 »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: Jaka nawigacja poza AM ?
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2008, 22:39:58 »
Czy jest jakaś nawigacja która jest bardziej inteligentna i nie przegania przez lasy żeby było tylko krócej? Zaznaczam, że AM jest tępa w każdym trybie jaki wypróbowywałem.

To jeszcze popróbuj ustawić Menu>Ustawienia>Trasy>3 zakładka, szybkość obliczania małą (suwak całkiem w lewo) i "Pomijaj drogi o klasie gruntowa utrzymana i gorsze".
Oczywiście mam nadzieję, że używasz wersji 5.2.0 657, bo te inne (nawet nowsze) są mocno testowe.