Witam
Mam nastepujacy problem - mam sprzet, jak w temacie, kupiony pelny OziExplorerCE i oczywiscie potrzebne kabelki. Nie dziala mi w Ozim pobieranie sladow czy punktow z odbiornika GPS. Port ustawiony chyba dobrze, bo sama nawigacja dziala, pokazywana jest pozycja czytana z GPSa, mapki sa przesuwane, slad jest zapamietywany i mozna go pozniej zapisac do piku - i fajnie. Ale jak z menu wybiore opcje - pobierz sciezke czy pobierz waypunkty, to NIC sie nie dzieje oprocz komunikatu ze nie moze sie doogadac, ze nie ma portu albo po prostu mam komunikat typu "opssss......." i jakies kwadraciki. Czy ktos z czytelnikow ma jakis pomysl, o co chodzi ?
Dodam jeszcze ze w opcji Upload sladow czy punktow DO GPSa - Ozi od razu przyznaje sie ze JESZCZE nie dziala.
Nie upieram sie przy Ozim do zgrywania sladow czy pkt - szukalem ale nie znalazlem programu ktory pozwalalby mi sciagac te dane na pocketa.
Czy ktos z czytelnikow mial podobne problemy, czy ktos wie moze, jak sobie z tym poradzic?
A moze jest ktos z Bialegostoku, kto ma ktoregos GARMINA - chetnie zzaprosze na kawe (i nie tylko) w celu przetestowania mojego ASUSA i Oziego z GARMINE, moze problem lezy w protokole transmisji ewentualnie w moim MAgellanie ?
Z gory dziekuje za wszelaka pomoc
TED