Asus A620 - jaki GPS po kablu?

• 4 Odpowiedzi
  • 1400 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 23, 2004, 13:55:58 »
Cześć!

Planuję kupno Asusa A620 (w promocji z AutoMapą za złotówkę) i chciałbym dopasować do tego dobry GPS, najlepiej na kablu (mouse). Na stronach brakuje jednak informacji, czy są dostępne kable do A620. Czy złącze A620 jest kompatybilne z A600 albo jakimś innym palmtopem? Z GPSów szczególnie interesuje mnie Haicom 204E, który jest stosunkowo niedrogi. Co o nim sądzicie? Nie jest dużo gorszy od np. GPSów na CF?

Pozdrawiam
Cheeseman

*

Offline Piotr41

• *
  • 83
  • Sprzęt: BT620, 4700, Eten500, Eten650, AcerS200, SGS3
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2004, 21:11:45 »
Cześć.
Posiadam Asusa A620, kupionego w promocji z AutoMapą  i Asus Pakiet GPS (oryginalny zestaw ASUS). Zestaw GPS kosztuje 440 zł netto. Za tę kwotę otrzymujesz, odbiornik GPS na złączu umieszczonym w dolnej części Asusa, ładowarkę, uchwyt do auta na poketa. Oto strona sklepu w którym dokonałem zakupu GPSa http://www.comes.com.pl/konfigurator.php?id=65. Odbiornik jest bardzo dobry, nie zdarzył się by zanikał mi sygnał nawet w lesie. Co do AutoMapy to mam mieszane uczucia, ma + i -. W pracy używam Cmapy i jest o kilka klas lepsza. I jeszcze jedna uwaga w przypadku instalacji mapy na CF kup szybszy moduł np. *40 przy takiej prędkości nie będzie opóźnienia w kreśleniu map czy zoomu. Są w sprzedaży CF w atrakcyjnych cenach np. 100 zł za 128MB, ale zastosowanie wolnego modułu pamięci wydaje się być zasadne tylko dla gier i mp3.

AutoMapa – kilka słów, duuuuże braki, chodniki i deptaki traktuje jako przejezdne drogi, np. według AutoMapy moja droga do pracy wytyczona jest przez chodnik, bramę w bloku o szerokości 1,5m. i 2 drogi jednokierunkowe (wygląda nato że to mapa dla rowerzystów, może autor zrobi funkcję dla zmotoryzowanych? Wybór w menu? ) . Brawa dla autorów. Jest wiele błędów tego typu, brak nazw ulic, to minusy.

Plusy to na pewno szybkość działania (Asus620), dobra synteza mowy (tylko głos żeński), bardzo prosty intuicyjny interfejs użytkownika. Funkcje dodatkowe wyczerpują wszystkie potrzeby Kowalskiego, krótko niczego jej nie brakuje.

Co do polskich okienek to jest mały problem. Może tylko umie, 90% programów nie chce się instalować. Może ktoś ma na tą receptę? Z oryginalnym Windowsem 2003 chodzi 100% softu dla ARM.  

PS:
ASUS ideał dla emulatorów konsol. Gry chodzą jak burza, divxy - poezja, głośnik rewelacja(mp3), na słuchawkach miód. Z niecierpliwością czekam na Asusa 716.

Piotr.  

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2004, 22:41:34 »
Dzięki za szybką odpowiedź!
Nieźle to wygląda...
Tylko trochę mnie to spolszczenie zmartwiło...
Używasz Language Extendera - tego, którego Scientific/x1.pl dodaje do Asusów za 100 zł? Jeżeli tak, to mógłbym kupić Asusa bez spolszczenia (100 zł taniej) i dokupić później SunnySoft InterWrite (120 zł) - inne spolszczenie, które podobno działa bez zarzutów.
Jeśli ktoś jeszcze ma A620 - piszcie!

Pozdrawiam
Cheeseman

*

Offline Piotr41

• *
  • 83
  • Sprzęt: BT620, 4700, Eten500, Eten650, AcerS200, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2004, 11:40:50 »
Tak, Asusa i spolszczenie kupiłem w x1. Juz wywaliłem spolszczenie i jest ok. Automapa działa, z nakladka bezproblemow. Ludzie pisza jau o tym problemie. Ktos w koncu znajdzie rozwiazanie i bedzie ok. Wybór nakladki zalezy od Ciebie. Tak z X1 jest bardzo dobra, ma tylko ten 1 mały problem, że prawie nic się nieinstaluje.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 25, 2004, 11:20:54 »
Ta nakladka z X1 jest raczej najlepsza, a fakt, ze nic niemozna zainstalowac to tylko kwestia wylaczenia nakladki i wlaczenia po zainstalowaniu :D