Słowacja w programach nawigacyjnych

• 4 Odpowiedzi
  • 553 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Słowacja w programach nawigacyjnych
« dnia: Lipiec 20, 2007, 08:35:28 »
Witam, proszę o pomoc:
potrzebuję nawigacji na terenie Słowacji - w związku z tym ma pytanie. Który program nawigacyjny (samochodowy) ma najdokładniej opracowane mapy Słowacji ? Widziałem TomToma6 z mapą PL+CZ+SK+HU i Słowacja była tam rozpracowana tylko w zakresie największych miast. W miastach typu Bardejov (ponad 33 tys. mieszkańców !) widać było tylko główne drogi przelotowe. Podobnie było z Destinatorem 6 z mapą Europy Środkowej (nawet gorzej).
Co więc możecie polecić do nawigacji na Słowacji ? Czy istnieje dla Słowacji program którego mapy mają podobną dokładność jak polska AutoMapa 4 ?

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
Odp: Słowacja w programach nawigacyjnych
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2007, 17:16:05 »
TT6 + Eastern Europe v.6.80 wracalem z liptoskiego mikulasza na niej (nie narzekam)
lub igo na tej jechalem do litowskiego mikulasza :D tez nie narzekalem

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2007, 09:45:33 »
Dzięki za odpowiedź ale niestety mnie nie chodzi o przejazd tam i z powrotem - do tego mapa TT6 PL+CZ+SK+HU wystarczy. Chodziło mi o nawigację z nazwami ulic po słowackich miastach takich powiedzmy - 20 - 30 tys mieszkańców. Co do IGO to też słyszałem że ma najdokładniejsze mapy Słowacji - na razie jednak jeszcze ich nie widziałem.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 23, 2007, 09:59:16 »
Może lokalny dostawca map? To pod Garmina, nie mam pojecia jak dokładne, mapę można obejrzeć stronie
Slovakia Roads v4.5
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2007, 15:30:42 »
Dzięki za podpowiedź/odpowiedź  :) Mój mój sprzęt to MIO 350 i nie chcę kombinować z programami "garminowskopodobnymi". Na podanym przez ciebie forum (i innych słowackich na które trafiłem później) Słowacy  chwalą mapę Slovakia Roads v4.5 (p[odobno jest juz wersja 5) ale także MioMap/iGo z mapą Słowacji na której rozpracowane jest ponad 200 miast z nazwami ulic i numeracją domów. Jako że Słowacja jest malutka podejrzewam że w tej dwusetce mieszczą się miasta mające 20-30 tys. Muszę poprosić jakiegoś użytkownika (w temacie dot. iGo) o przykładowy zrzut ekranu np. centrum Svidnika czy innej Sniny. Pozdrawiam