Altina Problem :(

• 5 Odpowiedzi
  • 928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lucar

• 28
« dnia: Wrzesień 21, 2005, 16:30:27 »
Witam
Posiadam obiornik gps Altina (oznaczenia aktualnie nie pamietam) .Jest to ustrojstwo dzialajace na bluetotch.Prawie rok czasu dzialal bezproblemowo az pewnego dnia wylaczylem go i po ponownym wlaczeniu przestala sie swiecic niebieska dioda bluetotch.Satelity lapie poniewaz dioda czerwona zaczyna mrygac,ale nie ma komunikacji z pda.
Pytanie czy ktos mial podobny problem ?
Teoretycznie odbiornik jest na gwarancji tylko.....
gdzies ja posialem :(
Sprzet kupiony w quartsevis.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 21, 2005, 17:25:19 »
Sprobuj wyciagnac baterie na kilka godzin.

*

Offline Lucar

• 28
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 21, 2005, 22:34:03 »
Wszystko fajnie ale nie wiem jak to ustrojstwo rozmatowac.Tam nei ma zadnych srubek widocznych

*

Offline TOMAN

• 252
    • http://www.diagnoserwis.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2005, 01:00:03 »
Cytat: lucar
Wszystko fajnie ale nie wiem jak to ustrojstwo rozmatowac.Tam nei ma zadnych srubek widocznych

Mogą być pod jakimiś gumkami albo naklejką a jeżeli nie ma to może jest na zatrzaski, najgorsza opcja to sklejona na stałe obudowa.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2005, 01:12:30 »
Nie chcę Cie martwić ale miałem dokładnie to samo, wysiadł moduł Bluetooth. Pomogła wymiana całego odbiornika (na szczęście był na gwarancji). Też kupowałem w Quart :0 Tam jest bardzo miły człowiek, z którym można załatwic wiele spraw. Poza tym zorientuj sie czy gwarancja nie jest uznawana na podstawie kodów produktu, tak jak to się teraz najczęściej robi w przypadku części komputerowych

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
Odp: Altina Problem :(
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 03, 2007, 10:01:23 »
dokladnie ten sam problem mi sie przytrafil trzy dni temu...  >:(

jesli ktos potrzebuje dzialajace bebechy tego gpsa - za wyjatkiem modulu bluetooth - to za 30-40 zeta moge oddac :)