acer n35

• 5 Odpowiedzi
  • 881 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

acer n35
« dnia: Czerwiec 07, 2005, 17:53:43 »
Witam,
czy ktoś może mi wyjaśnić taką sprawę w palmtopie acerze n35 gps?
gdy do wyłączonego palmtopa podłączam ładowarkę samochodową, palmtop nieładuję się (dioda zielona nie mruga), zaś gdy włączę palmtopa i podłączę ładowarkę sam. dioda mryga, palmtop się ładuje i wszystko ok.
z góry wielkie dzięki....

acer n35
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2005, 17:58:40 »
Tez mam Acera n35 ale nigdy nic takie u siebie nie stwierdzilem... Zawsze gdy podlaczam go do ladowania (samochod, dom) dioda mruga... Nie wiem z czego to wynika !!!!

acer n35
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2005, 19:04:54 »
Nie spotkalem sie jeszcze z tkaim problemem ! A jedyną rozsądną decyzją jest oddanie go do servisu w ramach gwarancji !!

*

Offline lipciopda

• 6801
acer n35
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2005, 03:26:15 »
konrad998 - rozumiem, ze nie jest to zwiazane z przekreceniem kluczyka w stacyjce? (w niektorych autach dopiero wtedy masz zasilanie na gniazdku zapalniczki i jak dojdzie napiecie PDA ci sie sam wlacza i laduje)

acer n35
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 08, 2005, 08:47:37 »
dzięki wszystkim za radę, palmtopa oddałem tam gdzie go kupiłem (oddano mi kase), teraz czekam na nową sztukę....
a propo ładowania zauważyłem że jest jeszcze jedna usterka, podczas ładowania w samochodzie dioda mruga, ale co jakiś czas przestaje, i za jakieś 20 sekund zaczyna znowu (a stan naładowania baterii nieprzekraczał  50 %!!), niechciałem wnikawć co jest wadą, oddałem sprzęt , mam nadzieję że teraz nie trafię na wadliwego acera

acer n35
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 08, 2005, 12:18:34 »
Inną ważną sprawą jest zasilanie po zapalniczce samochodowej ! Nie jeden elektryk ci powie że  tego typu zasilanie uszkadza  sprzęt ! Fakt że ta org. łądowarka ma bezpiecznik ale często się zdaża że niektóre elementy w pda są tak czułe i delikatne na zmiane napięcia że mimo fabrycznego zasilacza specjalnie zaprojektowanego do tego użądzenia jest możliwość uszkodzenia jego ! A naprościej mówiąc to te wyjmowanie i wkładanie, a co najważniejsze tzw. " dotykanie" ładowarki podczas podłączenia do sprzętu ! Fakt że ta łądowarka bardzo ciasno wchodzi, ale zawsze jest możliwość przepicia delikatnego co jest objawem uszkodzenia częsciowego kontroli ładowania, a efektem tego są właśnie takie objawy jak ładowanie normalne lub wariowanie !!