Osobiście posiadam Acera N35 i muszę przyznać że jestem z niego bardzo zadowolony. Wykorzystuję go w zasadzie tylko do nawigacji w samochodzie i oglądania filmów. Kupiłem go w zestawie z ładowarką samochodową i uchwytem. Na zakup zdecydowałem się także ze względu na cenę która wydaje mi się bardzo atrakcyjna,jak za zestaw do nawigacji satelitarnej.
Mam zainstalowaną automapę i muszę przyznać że lepiej mi się z niej korzysta niż na MDA Compact( ze względu na większy wyświetlacz w n35). Nie zauważyłem jakiś większych niedoborów pamięci operacyjnej w trakcie korzystania z Automapy - trasę wyznacza w miarę szybko, a GPS nie traci sygnału.
Kolejny plus dla acer'a to wygląd. Według mnie Acer jest ładniejszy do mio 169.
Nigdy nie miałem problemów z resetowaniem danych podczas podłączania ładowarki. Jedyny minus to zwieszanie się automapy po wyłączeniu palmtopa przy włączonym gps i automapie. Jedyne lekarstwo po ponownym włączeniu to soft reset.
Z tego co mi wiadomo wbudowany GPS w N35 nie ma modułu SIRF STAR III, którym się niektórzy na tym forum strasznie podniecają

,
ale swoją rolę jako gps spełnia doskonale (nie gubi zasięgu i jest w miarę dokładny).
Jeżeli chodzi o Palmaxa, nie wiem, nigdy się nim nie bawiłem - musiałbyś zasięgnąć opinii użytkowników Palmaxa.