ACER !! Czy to dobre??

• 10 Odpowiedzi
  • 1128 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ACER !! Czy to dobre??
« dnia: Październik 12, 2005, 18:33:26 »
Witam mam pytanie co to jest ten ACER czy to dobry palmtop czy opłaca sie wydać kase na niego?
Czy lepszy jest Yakumo 300 dzieki z góry za odpowiedz

*

Offline marko

• **
  • 154
  • Sprzęt: Acer N50 Premium, Nokia N 85, G-Space RS238
ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 12, 2005, 18:42:21 »
Ja mam Acera n50 premium i jestem zadowolony. Ale to mój pierwszy palmtop i mam go od niedawna więc poczekaj na opinię bardziej doświadczonych forumowiczów.

ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 12, 2005, 18:54:31 »
ja mam n30 i mogę śmiało polecić. W takiej cenie nie znajdziesz takich funkcji nigdzie.

[Dodano: 2005-10-12 18:55:13]
ja mam n30 i mogę śmiało polecić. W takiej cenie nie znajdziesz takich funkcji nigdzie.

*

Offline lipciopda

• 6801
ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2005, 03:25:14 »
a moze napiszesz, ktory model cie interesuje? bo to troche jakbys pytal co to jest FIAT i czy to dobry samochod i czy lepiej kupic Poloneza... sa modele Acerow, ktore nagminnie cierpia na rozne dolegliwosci

ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2005, 17:44:31 »
sorki ze nie napisałem modelu interesuje mnie 35

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2005, 17:53:33 »
Lepszy bedzie Palmax GPS lub inny z SiRF Star III.

ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 13, 2005, 18:44:02 »
Uwaga! wyszła seria Acera N35 który ma prawdopodobnie wadę fabryczną która polega tym że przy podłączenie kabelka z ładowarką resetowane są wszystkie ustawienia i programy z pamięci. Gwarant wymienia na nowe urządzenia. Ale też niewiadomo co się dostanie. Podana usterka nie występuje odrazu. Pozdrawiam!  

*

Offline jakub76

• **
  • 113
  • Sprzęt: Samsung S I9000
ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2005, 21:21:47 »
ja mam N30 i jestem bardzo zadowolony, kumpel ma n35 i też jest zadowolony, mój brat kupił n50 i też śmiga, w tej cenie bajka... polecam.
Acer N30 > MDA Compact I > Nokia E50 > Nokia E52 > MDA Compact IV > Samsung S I9000 :))

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 14, 2005, 09:46:32 »
N35 z tego co miałem okazję widzieć chodzi duużo wolniej niż choćby mio 168 (to samo co Yakumo) w tomtomie 5. W automapie zachowują się podobnie. Acer ma może nieco lepszą antenkę ale to też sprawa dyskusyjna. Radziłbym skorzysystać z porady Jakuba - weź kup coś na antenie sirfIII. Palmaxem bawiłem się 2 dni temu - spisuje się rewelacyjnie :). Jeśli nie masz kasy na Palmaxa GDA pomyśl na Yakumo Delta X który jest o kilkadziesiąt złotych tańszy. Nie wiem jaką cenę ma Mio 169 ale też chyba ciut niższą od Palmaxa. Pozdrawiam.

ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 14, 2005, 12:18:54 »
Zalezy do czego,  np  z TomTom'em dziala bezawaryjnie, ale juz z AM mialem problemy zwiazane ze slaba wydajnoscia tego sprzetu (AM ma spore wymagania).

ACER !! Czy to dobre??
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 14, 2005, 13:26:16 »
Osobiście posiadam Acera N35 i muszę przyznać że jestem z niego bardzo zadowolony. Wykorzystuję go w zasadzie tylko do nawigacji w samochodzie i oglądania filmów. Kupiłem go w zestawie z ładowarką samochodową i uchwytem. Na zakup zdecydowałem się także ze względu na cenę która wydaje mi się bardzo atrakcyjna,jak za zestaw do nawigacji satelitarnej.
Mam zainstalowaną automapę i muszę przyznać że lepiej mi się z niej korzysta niż na MDA Compact( ze względu na większy wyświetlacz w n35). Nie zauważyłem jakiś większych niedoborów pamięci operacyjnej w trakcie korzystania z Automapy - trasę wyznacza w miarę szybko, a GPS nie traci sygnału.
Kolejny plus dla acer'a to wygląd. Według mnie Acer jest ładniejszy do mio 169.
Nigdy nie miałem problemów z resetowaniem danych podczas podłączania ładowarki. Jedyny minus to zwieszanie się automapy po wyłączeniu palmtopa przy włączonym gps i automapie. Jedyne lekarstwo po ponownym włączeniu to soft reset.
Z tego co mi wiadomo wbudowany GPS w N35 nie ma modułu SIRF STAR III, którym się niektórzy na tym forum strasznie podniecają ;),
ale swoją rolę jako gps spełnia doskonale (nie gubi zasięgu i jest w miarę dokładny).
Jeżeli chodzi o Palmaxa, nie wiem, nigdy się nim nie bawiłem - musiałbyś zasięgnąć opinii użytkowników Palmaxa.