Acer n35 GPS ...

• 4 Odpowiedzi
  • 1265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
Acer n35 GPS ...
« dnia: Luty 18, 2005, 13:51:13 »
Mam zamiar kupic niedlugo PDA z GPSem. w gre wchodzi MIO (YAKUMO) lub Acer n35... wsumie bylem juz przekonany co do kupna Mio ale ostanio troszke poczytalem na temat Acera i musze powiedziec, ze bardziej mi sie podoba od Mio. Ale mam pytania, na ktore niestety nie znalazlem odpowedzi (albo dane sa sprzeczne np na stronie producenta i innych) :

1. czy do Acera mozna podlaczyc zewnetrzna antenke GPS?
2. czy Acer ma Irda i czy mozna ta irde wykorzystac do komunikacji PDA -- Komórka tj transmisja gprs poprzez modem w komórce?
3. i jak to jest z tym procesorem wkocu Acer Samsung 266 Mhz a Mio Intel 300Mhz ...gdzies ktos pisal, ze mimo to Samsung 266Mhz jest wydajniejszy. czy to prawda???

wiem, ze acer to nowosc, ale moze ktos juz ma jakies informacje...
pozdrawiam

Acer n35 GPS ...
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2005, 14:46:03 »

*

Offline Puby

• *
  • 56
Acer n35 GPS ...
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2005, 15:24:50 »
Sprawdz test n35 na PDAgold.

http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=9600

Testujacy jest zachwycony wyswietlaczem , narzeka na pamiec.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Acer n35 GPS ...
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2005, 15:33:23 »
X-Scale 300MHz model PXA255 bedzie teoretycznie porownywalny wydajnoscia do Samsunga 266MHz.

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
Acer n35 GPS ...
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2005, 16:42:12 »
dzieki za odpowiedzi....ktos napisal komentarz pod tym ww artykulem o takiej tresci:

"Testy testami ale czasem dobrze wypróbować też z dodatkowym oprogramowaniem. Z AutoMapą Acer chodzi wolniej niż Yakumo (Mio168) i czasami nie odświeża się część ekranu. Nie wiadomo czy jest to problem niekompatybilności czy też coś nie tak z Acerem bo na żadnym innym PDA nie zaobserwowałem tego poblemu. Z kolei Destinator Europa chodzi na n35 żenująco i obawiam się że jest to kwestia słabej mocy obliczeniowej i małej ilości pamięci co przeczy przedstawionym na PDAGold testom."

ciekawe jak to jest naparwde i chyba nie ma co sie rzucac na nowo wprowadzony produkt na rynek zanim go ktos solidnie nie przetestuje...