Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
[Problem] GPS, brak łącznosci, hp ipaq hw6315
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Nawigacja GPS
Nawigacja GPS - ogólnie
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
4 Odpowiedzi
644 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
LockOn
2
«
dnia:
Listopad 09, 2007, 17:53:50 »
Witam,
mam problem z wbudowanym GPSem w HP Ipaq HW6315. Korzystam z AutoMapy 4 w wersji 4.1.2(426), gdy wlaczam program, wyskakuje komunikat "Szukam sygnału GPS". Odbiornik byl na zewnatrz, stan nie zmienil sie przez 30 minut. Program w ten sposob reaguje na ustawienia automatyczne. Probowalem znalesc odpowiedni port i predkosc korzystajac z programu przeszukujacego port, lecz zacina sie on na COM 5. Jesli ktos spotkal sie z podobnym prblemem - prosze o wskazowki.
bikekowal
13104
Odp: [Problem] GPS, brak łącznosci, hp ipaq hw6315
«
Odpowiedź #1 dnia:
Listopad 09, 2007, 18:21:49 »
a może AM nie zamyka portu. Zresetuj PDA i spróbuj przeszukać jeszcze raz, będziesz miał pewność że żaden z portów COM nie jest otwarty.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...
jas_pik:: Janusz Piwiński
7793
«
Odpowiedź #2 dnia:
Listopad 09, 2007, 18:29:56 »
Chyba h65xx bo h63xx nie ma wbudowanego GPS-u.
W modelach h65xx ten problem często sie zdarzał i naprawa polegała na wymianie płyty głównej. Co dokładnie zdarzyło się u Ciebie trudno określić zdalnie . Zrób HR wgraj któryś z programów do sprawdzania GPS wyjdź na nawet godzinę na zewnątrz i skanuj porty . Być może w instrukcji znajdziesz defaultowe ustawienia portu i jego numer.
potrzebna zgoda
LockOn
2
«
Odpowiedź #3 dnia:
Listopad 09, 2007, 20:07:33 »
Moj blad, jest to oczywiscie HW 6515. Wczesniej mialem zainstalowanego TT, wszystko dzialalo. Po HR zainstalowalem TT, sygnalu juz nie lapal. Ostatnio nabylem AM, myslalem, ze poprzedni problem spowodowany byl softem TT, lecz problem nadal istnieje ;/. Moglbys podac nazwe jakiegos konkretnego programiku ??
Krzychu Blues
80
Sprzęt: GPSMap60CS, 60CSx, Colorado 300, FS Loox N560
«
Odpowiedź #4 dnia:
Listopad 09, 2007, 21:42:41 »
Zobacz, czy przypadkiem nie masz "zaptaszkowanego" "receive all incoming beams" w "Start>Settings> connections > Beam> ....
Jeśli jest "zaptaszkowany" to GPS port nie działa.
Tak mi przyszło na myśl, bo ostatnio miałem podobny problem i poradzono mi sprawdzić, czy się "incoming beams" nie zaptaszkowały. Pomogło.
Zaptaszkowujesz, chcąc np. odebrać fotkę via bluetooth z telefonu.
Albo mógł zaptaszkować jakiś synek, (czy wnuczek), pod Twoją - sekundową - nieuwagę. Oni są szybsi od światła w tej dziedzinie.
Krzysztof
ETrexLegend, GPSMap60CS, 60CSx, Colorado 300.
Yakumo Delta X5, FS N560.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »