Żywotność baterii w TT2

• 7 Odpowiedzi
  • 822 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nurek3

• 442
  • Sprzęt: Acer N30, Palm Visor Platinum
Żywotność baterii w TT2
« dnia: Czerwiec 23, 2008, 15:52:44 »
Znowu problem...

Jakoś mi nie pasuje żywotność baterii w TT2- z poprzedniego TT byłem zadowolony, ale przejdźmy do rzeczy:

Przy włączonym filmie, najniższe podświetlanie i wyłączony BT = 3h 10 min. Stary, 5-letni ipaq ze starą baterią trzymał ponad 5h.

Coś mi się wydaje , że bateria już powoli siada, choć pamiętam że w palmach bateria trzymała bardzo długo.

Może ktoś ma palma z serii T i poda średni czas działania palma? Może "ten typ tak ma"?

Nie wiem czy inwestować w nową baterię czy sprzedać go i wrócić do WM.
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

Bardzo śmieszne malucha i resztę usuwać ;]

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
Odp: Żywotność baterii w TT2
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 23, 2008, 16:06:57 »
Gdzieś jest w tym dziale mój wątek na ten temat ;) Mam T2 i... jest średnio. Mi wystarcza. Czasami oglądam filmy (jest wtedy podkręcony do 196MHz) i wtedy wytrzymuje... no coś koło trzech godzin. Ebooki (plucker z autoscrollem) - około 5 godzin. Cały czas minimalne podświetlenie, bt sporadycznie.
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 23, 2008, 19:31:18 »
To na pewno jest kwestia zużytej baterii - T2 był znany z tego, że wyraźnie przebijał swojego poprzednika pod tym względem np. w programie Battery Time wynik miał ponad 2x lepszy,

*

Offline nurek3

• 442
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 23, 2008, 19:43:51 »
Chmm... a przy jakim obciążeniu były robione te testy jak jest na wykresie?

Drugi test - Bt włączone, podświetlanie max podkręcony do 196mHz, TCPMP z włączonym filmem i na max głośność - wytrzymał 2h 14min.

Ostatni test zrobię przy 40% baterii bez bt i tylko notatki. Doszedłem do wniosku że sprzedaję tungstena:(

Ale kupuję nowego m500:)

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2008, 19:45:59 »
Ja przeprowadzałem test z NOWĄ baterią z HONG KONGU, takie gówno że to się w pale nie mieści, 3,5h na maksymalnym podświetleniu, BT i Ir, oczywiście na T|T, bo T|T2 nie miałem nigdy.  :E

*

Offline nurek3

• 442
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2008, 20:08:30 »
... z HONG KONGU, takie gówno że to się w pale nie mieści

haha, od razu przypomniał mi się sejm, jak wszyscy się ryli z polityka, jak wypowiadał to magiczne słowo :E

dobra, wracając do rzeczy, te 9h to chyba przy standardowych ustawieniach - bez bt, i innych wodotrysków.

...może ktoś chętny na TT2? Jutro jadę po nówkę sztukę m500 :E

*

Offline miloszz

• 359
  • Sprzęt: BlackBerry, a w szufladzie: plamOne Treo 650, Tungsten|T2, palm m505
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2008, 20:20:59 »
Aż wygrzebałem swojego z plecaka. BatteryGraph mówi że uptime jest rzędu godziny, bateria 78%. Trochę ebookowałem chyba ostatnio (po włączeniu był plucker). Ale w sumie to ładowany ostatnio tydzień temu - sesja....

Kupiłem go niemal rok temu, jako używanego, dla mamy. Jej jako terminarz wytrzymywał tydzień. Bateria na pewno nie jest nówka ;)

Teraz sobie przypomniałem. Jak czytałem jakieś review, to pisali, że tak koło 3.5h wytrzymać powinien używania. Co by się zgadzało.

Ekran mi "daje czadu" (rozjeżdża się), ale chyba nie mam funduszy na zakup następnego Tungstena....
Jeżeli masz niepotrzebną plastikową osłonę do Tungstena T|T/T|T2, proszę, skontaktuj się ze mną.

*

Offline nurek3

• 442
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 23, 2008, 22:32:40 »
Też czytałem recenzje i wszędzie pisze że max. 3.5h. więc jest dobrze , uff :grin:

Może sprzedam, może nie - jak ktoś da stówkę to wtedy sprzedam, a jak nie to będzie sobie leżał jako pilot TV :E