zgrywanie danych z karty na kartę

• 4 Odpowiedzi
  • 433 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kari

• **
  • 128
  • Fortuna gardłem się przelewa! :D
    • Biały Ikar
  • Sprzęt: Nexus 4
« dnia: Listopad 29, 2006, 14:01:12 »
Zastanawiam się, czy istnieje jakaś przejściówka przy pomocy której można by zgrać dane z karty CF na SD, używając tylko jednego palmtopa. Chodzi o to, że mam cyfrę z kartą CF i palmtopa (treo 650) i czasami trzeba zgrać coś z karty na palma, a niestety brak kompa to uniemożliwia. Może jakaś przejściówka podłączana do palma, do której można podłączyć 2 karty??
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4
iPad 1 16Gb, iPad 1 3G 32Gb

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2006, 14:03:26 »
możesz próbować z podłączeniem czytnika kart przez USB do Palma, ale wtedy potrzebny by było dodatkowy soft.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2006, 14:07:13 »
Chyba jedynym wyjściem jest używać adaptera SD-CF:

karta SD chowa się cała w adapterze na CF i można takiego zestawu używać w cyfrówce.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2006, 14:16:29 »
ale chyba nie o to chodzi...

*

Offline kari

• **
  • 128
  • Fortuna gardłem się przelewa! :D
    • Biały Ikar
  • Sprzęt: Nexus 4
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 29, 2006, 14:24:00 »
Szybka odpowiedz :)
Chodzi o to, że cyfra nie jest moja, tylko kumpla i czasami jak gdzieś wychodzimy/wyjeżdżamy, chciał bym przegrać sobie od razu jakieś zdjęcia, ewentualnie po prostu zwolnić miejsce na jego karcie. Poza tym, to by było przydatne nie tylko w tym przypadku. jest wiele sytuacji, kiedy chciało by się zgrać od kogoś zdjęcia, a akurat niema się dostępu do kompa.

Cytat: "davqoniu"
możesz próbować z podłączeniem czytnika kart przez USB do Palma, ale wtedy potrzebny by było dodatkowy soft.

Chodzi ci o podłączenie czytnika kart pod palmtopa?? Takie coś jest chyba nie możliwe, a już na pewno nie z palmtopem bez hosta usb. Chyba, że chodzi o podłączenie po przez kompa, ale jak już napisałem, interesuje mnie przesłanie danych w terenie, gdzie nie ma dostępu do PC'ta, laptopa, a jest do dyspozycji tylko jeden palmtop.

Może dało by się coś takiego zrobić?? karta sd z której odchodzi przewód do modułu z dwoma gniazdami. Palmtop widział by dwie karty i można by kopiować z jednej na drugą.
Visor Neo, Dell Axim X30, Treo 650, Universal, iPhone 3G, 3GS, HP Pre 3, Nexus 4
iPad 1 16Gb, iPad 1 3G 32Gb